William și Kate
Featured, International

William și Kate iau parte la Summitul G 7

Ducele şi ducesa de Cambridge William și Kate vor lua parte pentru prima dată la evenimente din cadrul summitului G7, o nouă etapă importantă în evoluţia lor în calitate de membri de rang înalt ai casei regale britanice, relatează vineri DPA.

William şi Kate se vor alătura vineri seară reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, prinţului de Wales şi ducesei de Cornwall la recepţia liderilor G7 la Eden Project.

Ulterior, prinţul Charles, alături de fiul său, ducele, va găzdui o recepţie pentru liderii şi directorii executivi de la unele dintre cele mai mari companii din lume pentru a discuta modul în care sectorul privat poate să colaboreze cu guvernele în ceea ce priveşte situaţia de urgenţă climatică.

La începutul zilei, Kate şi prima doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, vor avea o întrevedere în cadrul unui eveniment comun.

Jill Biden şi soţul său, Joe Biden, preşedintele Statelor Unite, urmează să ia ceaiul cu regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii la Castelul Windsor, duminică. ″Sper să ne concentrăm pe educaţie″⁣, a declarat Jill Biden întrebată joi despre întâlnirea cu familia regală. ″⁣Joe şi cu mine aşteptăm cu nerăbdare să o întâlnim pe regină. Pentru noi, aceasta este o parte interesantă a vizitei. Săptămâni întregi am aşteptat cu nerăbdare acest eveniment, iar acum a sosit în sfârşit. Este un început frumos″⁣, a adăugat prima doamnă a Statelor Unite.

″Prânzul Marele Jubileu″⁣ va fi inclus în seria de evenimente ocazionate de Jubileul de Platină al reginei, din 2022, iar în cursul zilei de vineri monarhul va participa, alături de Kate şi Camilla, la un eveniment de celebrare a ″⁣Marelui Prânz″⁣ (″⁣The Big Lunch″⁣), o iniţiativă condusă de Eden Project din Cornwall.

La petrecerea regală vor participa de asemenea voluntari locali din cadrul proiectului ″The Big Lunch″⁣, în semn de apreciere pentru eforturile lor de a oferi asistenţă comunităţilor din care fac parte, în pofida greutăţilor întâmpinate de-a lungul anului trecut, într-o perioadă dificilă.

blank