WhatsApp aduce noi schimbări pentru utilizatorii săi
IT&C

WhatsApp aduce noi schimbări pentru utilizatorii săi. Ce a decis Mark Zuckerberg să modifice

WhatsApp vrea să facă o schimbare majoră în privința unei anumite funcții. Modificarea ar putea aduce avantaje pentru cei care folosesc aplicația. Această schimbare este în curs de actualizare și telefonul tău ar putea beneficia de ea în curând.

Compania lui Mark Zuckerberg a decis să implementeze o opțiune specială pentru iPhone și Android. Această modificare vizează conversațiile de grup. Așadar, când vei intra într-un grup de conversații cu foarte multe persoane, chat-ul respectiv va avea în mod automat oprite notificările.În același timp, WhatsApp a început recent să testeze dacă poate mări la 1024 de persoane numărul maxim de participanți într-o conversație de grup.

În acest context, compania este nevoită să testează o nouă funcție care dezactivează automat notificările de pe grupurile foarte mari atunci când vă alăturați acestora.Schimbarea a fost sesizată în această săptămână. De asemenea, această nouă funcție este testată încă. Funcția de dezactivare automată va interveni dacă încercați să vă alăturați unui grup cu peste 256 de participanți. „Deoarece dețineți întotdeauna controlul asupra grupurilor și notificărilor dumneavoastră, puteți porni notificările în orice moment într-un astfel de grup” ar fi mesajul pe care o să îl transmită aplicația când te vei alătura grupului.

Notificările vor fi oprite automat pentru grupurile foarte mari

Cu toate acestea, nu se știe data exactă este când vor fi lansate oficial aceste schimbări. În prezent este imposibil să ai un grup de peste 512 membri pe versiunea live a WhatsApp. În plus, este important de precizat că grupurile au fost limitate, inițial, la 100 de persoane. Ulterior, în 2016, au ajuns la de 256. Compania mamă a aplicației, Meta, a decis la începutului lui 2022 să crească numărul de participanți la 512.

În ciuda acestor schimbări, compania Meta, care deține Facebook, Instagram și WhatsApp, a anunțat, săptămâna trecută, că va renunța la 13% dintre angajați. Mark Zuckerberg a numit acest moment drept „unul dintre cele mai grele din istoria companiei”. Decizia ar putea veni și pe baza faptului că Meta a întâmpinat probleme financiare în acest an. Compania a pierdut peste 200 de miliarde de dolari după ce mai mulți investitori s-au retras, informează The Sun.