Wall Street Journal
International

Wall Street Journal: Roman Abramovici și doi membri ai echipei ucrainene de negociere cu Rusia au avut simptome de otrăvire: Roman Abramovici și doi membri ai echipei ucrainene de negociere cu Rusia au avut simptome de otrăvire

Roman Abramovici și negociatorii de pace ucraineni au avut simptome care puteau indica o tentativă de otrăvire, susțin surse citate de Wall Street Journal.

Wall Street Journal: Roman Abramovici și doi membri ai echipei ucrainene de negociere cu Rusia au avut simptome de otrăvire Oligarhul rus Roman Abramovici și alte persoane au dat vina pentru această situație pe cei aflați în ”linia dură a conducerii de la Moscova”, despre care se spune că ar vrea să saboteze megocierile de pace dintre Rusia și Ucraina.

Abramovici și negociatorii de pace ucraineni s-au trezit cu aceste simptome de otrăvire după o întâlnire la Kiev, care a avut loc la începutul acestei luni, au spus persoane familiare cu această chestiune pentru Wall Street Journal.

În urma întâlnirii din capitala Ucrainei, oligarul rus precum și doi membri ai echipei ucrainene au avut ochii roșii, lăcrimare constantă și dureroasă, precum și decojirea pielii pe față și mâini.

Potrivit BBC New, starea lui Abramovici și a negociatorilor ucraineni, printre care se numără deputatul ucrainean Rustem Umerov, s-a îmbunătățit de la incidentul care ar fi avut loc în 3 martie.

O sursă apropiată lui Roman Abramovici a declarat pentru BBC că acesta și-a revenit acum și că el continuă negocierile, pentru a încerca să pună capăt războiului din Ucraina.

Roman Abramovici a călătorit între Moscova și Kiev pentru mai multe runde de discuții, la începutul lunii.

Miliardarul rus s-ar fi întâlnit cu președintele Volodimir Zelenski, dar liderul ucrainean nu a fost afectat, iar purtătorul de cuvânt al său nu are informații despre incident.

Zelenski i-ar fi cerut lui Biden să nu îl sancţioneze pe Abramovici


Recent, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-ar fi îndemnat pe preşedintele american Joe Biden, într-o convorbire telefonică recentă, să nu îl sancţioneze pe oligarhul rus Roman Abramovici, deoarece miliardarul rus ar putea fi un mediator util în negocierile de pace cu Moscova, potrivit News.ro, care citează The Wall Street Journal.

La începutul lunii martie, oficiali din cadrul Departamentului de Trezorerie al SUA au elaborat un set de sancţiuni în urma invaziei ruse în Ucraina, care îl viza pe Roman Abramovici.

Când a sosit momentul ca sancţiunile să fie anunţate, odată cu cele impuse de Marea Britanie şi de UE, Consiliul Naţional de Securitate al Casei Albe a transmis Departamentului Trezoreriei să nu le pună în aplicare, motivul fiind acela că preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski i-a solicitat preşedintelui american Joe Biden să amâne sancţionarea oligarhului, care s-ar putea dovedi important în negocierile de pace cu Rusia, potrivit unor surse apropiate situaţiei.

Casa Albă a refuzat să ofere declaraţii cu privire la acest subiect.

blank