Vremea neprilnică a lăsat plajele goale
Actualitate, Featured

Vremea neprilnică a lăsat plajele goale în weekend, am putea-o trece pe lista măsurilor anti-pandemie

Vremea neprilnică a potolit spiritele pe litoral. Se anunţau plaje ticsite în cel mai aglomerat weekend al acestei veri, însă ploaia i-a ţinut pe mai mulţi dintre cei peste 130.000 de turişti de pe litoral în camerele de hotel. Sâmbătă, plajele au arătat ca la începutul lunii iunie.

Vremea neprilnică a lăsat plajele goale marea agitată i-a gonit pe unii turiști în weekend de pe plajă. Alții au rămas, totuși, și s-au bucurat de valuri.

„Păi, cum aș putea să plec de la plajă, spuneți-mi dvs, când avem o plajă frumoasă, apă caldă, cum putem să plecăm?” – explică un turist.

„Vremea e puțin cam rece, dar profităm de valuri și ne aruncăm în apă. Apa încă e caldă și e foarte bună”, dă asigurări un tânăr.

„La soare e OK, la umbră e cam frig. Soarele nu prea s-a văzut azi. Nu știu de ce, Sfânta Maria o fi de vină?” – glumește un alt tânăr.

Sunt aproximativ 130.000 de turiști pe litoral.

Patronii hotelurilor și pensiunilor se așteptau ca acest weekend să fie unul dintre cele mai profitabile. Suntem în 15 august și practic ne aflăm în vârful sezonului estival, dar din cauza vremii nefavorabile, plajele sunt aproape goale.

„E cel mai aglomerat weekend în fiecare an. Din păcate, anul ăsta nu prea ne ajută vremea. Pe prânz nu am avut suficienți clienți la șezlonguri și restaurant. În schimb, pe seară avem rezervări capacitate 100%”, spune unul dintre administratori.