Social

Vremea luni, marți și miercuri. Când revin ploile și temperaturile mai scăzute

Vremea rămâne caniculară luni, însă marți va începe să se răcorească în toată țara, iar ploile nu ne ocoli ocoli.
VREMEA LUNI
Luni, vremea se va menţine deosebit de caldă în cea mai mare parte a ţării, local caniculară după-amiaza în vest şi în sud, iar disconfortul va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală urmând să atingã şi să depăşească pragul critic de 80 de unităţi, conform REALITATEA TV.
Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 şi 37 de grade. După-amiaza şi seara în estul ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte, unde local vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, ce pot lua şi aspect de vijelie. Izolat vor fi căderi de grindină şi cantităţi de apă de peste 25 l/mp.
În București, dimineata vor fi 20…22 de grade. Pe parcursul zilei, disconfortul termic va fi în continuare ridicat. 33-34 de grade maxima la amiază. Indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Spre seară vor fi posibile averse şi descărcări electrice.
La munte, vremea se va menţine caldã, dar va fi în general instabilã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, dupã-amiaza şi seara în cea mai mare parte a zonei montane, iar noaptea în Carpaţii Occidentali, vestul Carpaţilor Meridionali şi nordul Carpaţilor Orientali, unde vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, ce pot lua şi aspect de vijelie. Izolat vor fi cãderi de grindinã şi cantitãţi de apã de peste 25 l/mp. La amiaza vor fi 24 grade la Paltinis si la Predeal, 22 la Semenic, 21 la Sinaia 1500, 27 grade la Arieseni si 17 grade pe Vf. Toaca din masivul Ceahlau.
La mare, vremea va fi relativ caldã, temperaturile maxime încadrându-se între 26 şi 29 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în special dupã-amiaza când sunt condiţii reduse de averse şi descãrcãrilor electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri asociate averselor. Temperatura apei mãrii va avea valori cuprinse între 23 şi 25 de grade..
În regiunile intracarpatice, vreme deosebit de caldă în continuare in vest, local caniculară, cu maxime de 35-36 de grade la Resita, Timisoara, Arad, 34 la Oradea. Ceva mai plăcut în Baia Mare 31 de grade, 30 la Cluj Napoca şi 28 la Brasov si 27 la Miercurea Ciuc. La deal si la munte, după amiaza, local plouă în aversă. Izolat vor fi vijelii, grindina si cantitati de apa peste 25 l/mp.
În sud, tot foarte cald, local caniculă si disconfort termic accentuat. 35-36 de grade la amiaza la Drobeta, Craiova, Alexandria, Giurgiu si Calarasi. După amiaza, local averse si vint la deal si la munte.
Şi în Dobrogea, local sunt posibile fenomene de instabilitate către seara. Peste 30 de grade la amiaza, pina la 32-33 de grade in partea continentala si intre 26 si 29 de grade pe litoral.
Vreme in general frumoasă in Moldova in prima parte a zilei si innorari dupa amiaza, local averse, descărcări electrice, vint, izolat vijelii, grindină şi cantităţi de apă de peste 25 l/mp. 28 de grade maxima la Suceava, 33 la Iasi, 31 in Bacau si 32 la Galati.
VREMEA MARȚI
Marți, în majoritatea zonelor țării, vremea va fi în general instabilă și se va răcori, scăderea de temperatură fiind chiar semnificativă în regiunile vestice. Treptat, începând din vest vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe arii restrânse căderi de grindină. Excepție vor face regiunile sud-estice, local va mai fi caniculă și disconfort ridicat, cu atingerea și depășirea pragului de 80 de unități al indicelui temperatură-umezeală, iar instabilitatea atmosferică se va manifesta spre seară. Temperaturile maxime se vor încadra între 22…23 de grade în Dealurile de Vest și în jurul a 36 de grade în Bărăgan, la Calarasi.
În București, disconfortul termic se va menține ridicat; 19-21 de grade dimineata si o maxima termica în jurul a 34 de grade. Spre seară probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului va fi în creștere.
VREMEA MIERCURI
Miercuri valorile termice vor marca o scădere uşoară faţă de ziua precedentă în regiunile estice şi sud-estice, însă tot trec de 30 de grade local în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei pina la 33 de grade la Giurgiu si Calarasi. În regiunile nordice şi nord-estice şi în zonele de munte, local vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de vânt. Pe suprafeţe mici vor fi căderi de grindină şi cantităţi de apă mai însemnate.
În Bucureşti, maxima termică tot trece de 30 de grade. Cerul va fi variabil.