Vremea
Actualitate

Vremea caldă se menține. Prognoza meteo pentru miercuri

Vremea va fi caracterizată și azi de temperaturi mai mari decât cele specifice perioadei. Vor fi însă și înnorări persistente şi va ploua slab, pe arii restrânse.

Vremea se menține neașteptat de caldă și azi, gemperaturile fiind cu mult peste mediile multianuale specifice începutului de ianuarie. Valorile maxime se vor încadra între 4 şi 14 grade, iar cele minime între 0 şi 7 grade. Se vor semnala însă înnorări persistente în regiunile intracarpatice vor fi unde va și ploua. Și în sud şi est cerul va fi temporar noros şi se vor semnala precipitații slabe pe arii restrânse. În depresiunile din estul Transilvaniei, izolat se va forma polei dimineața.

În zona de munte vor fi ploi pe arii extinse, în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali. La altitudini mai mari de 1.700 m, precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare cu depunere de strat nou de zăpadă. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze medii de 60-70 km/h. În zona înaltă a Munţilor Apuseni şi a Carpaţilor Orientali rafalele vor depăşi 90-100 km/h.

În Bucureși, maxima se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar minima va fi de 2-4 grade. Ziua cerul va avea înnorări, dar probabilitatea de ploaie este redusă, conform observator.

blank