Vremea
Actualitate

Vremea azi, 29 februarie. Temperaturi nefirești de mari pentru această perioadă din an

Vremea azi, 29 februarie. Avem vreme schimbătoare, înnorări în majoritatea zonelor și condiții de ceață dimineața, în sudul și în estul țării.

Temperaturile se mențin la valori foarte ridicate: pleacă de la 8-9 grade pe litoral și ajung la 20-21 de grade în vestul și în nord-vestul țării.

Vremea în țară. Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul, pe unde vedem puțin soarele printre nori. În Bărăgan se face, din nou, foarte cald și se ating 18 grade. În Dobrogea e ceva mai răcoare, iar la Constanța vor fi cel mult 9 grade.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei se înnorează din când în când. Nu prea sunt semne de ploaie, iar maximele ajung la 16 grade. Dimineața sunt ceva condiții de ceață.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina se adună norii, însă condițiile de precipitații sunt foarte reduse. Se arată puțin și soarele, iar după prânz se vor înregistra 12-13 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș se face și mai cald. Temperaturile urcă până la 20, poate chiar 21 de grade în Maramureș. Avem vreme schimbătoare, cu înnorări, scurte momente însorite și vânt domol.

În ținuturile vestice o să fie nefiresc de cald pentru acest moment al anului. Se ating 19.-20 de grade. Norii se înmulțesc și aici, însă doar la noapte vin câțiva stropi de ploaie. Până atunci, vântul se întețește în sudul Banatului.

În Transilvania avem o dimineață rece, mai ales în depresiuni, pe unde sunt și condiții de ceață. Amiaza ne aduce însă temperaturi exagerat de mari pentru final de februarie: 19 grade la Târgu Mureș. După lăsarea nopții o să picure trecător, mai ales în sudul provinciei.

În Oltenia, la începutul zilei s-ar putea să apară ceață. Apoi vedem puțin și soarele printre nori, iar vântul are unele intensificări. Maximele ajung la valori de aprilie și se vor înregistra 18 grade.

Cam la fel va fi vremea și în sudul României: condiții de ceață dimineața, scurte momente însorite mai târziu și temperaturi neobișnuit de mari pentru acest moment al anului. În Lunca Dunării termometrele vor indica 18 grade.

Vremea în București

În București, în primele ore s-ar putea să apară puțină ceață. Amiaza ne aduce atmosferă plăcută, soare cu nori și temperaturi mai ridicate. Se vor atinge 16-17 grade. Și la noapte vor fi ceva înnorări, iar spre dimineață cresc șansele de ploaie. Minima ajunge la 6 grade.

Vremea la munte

La munte găsim vreme foarte caldă pentru această perioadă, înnorări trecătoare și un vânt mai intens în Carpții Meridionali. La noapte o să plouă puțin, în special în masivele sudice, iar la altitudini mari o să fie lapoviță, poate chiar ninsoare.

blank