IT&C, Stiri

Vrei un smartphone bun, dar nu iti permiti? Uite ce variante ieftine iti ofera piata romaneasca

Smartphone-urile au devenit indispensabile in ultima perioada, fiind vazute mai degraba ca o extensie a proprietarului, decat un simplu telefon, lucru sustinut si de preturile uneori exagerate pe care utilizatorii sunt dispusi sa le plateasca pentru un telefon.

Disponibile in toate gamele de pret, smartphone-urile pot costa de la cateva sute de lei pana la cateva zeci de mii de lei.

60600969Fara un abonament la un operator de telefonie mobila, insa, in Romania, se poate cumpara un smartphone si cu 330 de lei. Exemplul perfect il constituie smartphone-ul unui producator local, Allview, mai exact modelul P4, cu procesor de 1,000 MHz, 512 MB memorie interna, cu o capacitate de extindere pana la 32 GB, prin intermediul unui card, camera foto, senzor wireless, dar si specificatii standard pe care le gasim pana si la cele mai scumpe telefoane.

Din aceeasi gama de pret face parte si LG Optimus Me, Nokia Asha 306 si Samsung Galaxy Star, majoritatea celor mai mari producatori de telefoane mobile avand modele reprezentative si pe piata low-end a smartphone-urilor.

Potrivit site-ului de vanzari online e-Mag, Allview P4 este cel mai vandut smartphone de pe piata romaneasca, dovada clara ca telefoanele pentru un buget redus inca au succes in fata romanilor.

allview-p4-duo-primul-smartphone-dual-sim-romanesc-cu-ecran-super-amoled_7_size1La polul opus, insa, se afla produsele Apple, care sunt cele mai scumpe de pe piata in acest moment, un model de iPhone 5 de 64 GB ajungand la 4,240 lei.

Si totusi, in ciuda pretului piperat, Samsung domina topul celor mai vandute telefoane pe piata romaneasca, atragand cumparatorii romani prin performantele modelelor sale, cele mai cumparate fiind Samsung SII Plus la 1,180 de lei, SIII la 1,650 de lei si S4 la 2.400 de lei.