Vrabia mălai visează Robert Sighiartău, a afirmat sâmbătă, la reuniunea în care PNL Bucureşti îşi alege conducerea, că PNL trebuie să aibă propriul candidat pentru Primăria Bucureşti.

Vrabia mălai visează: PNL mizează pe candidat propriu la Primăria București

”Trebuie să câştigăm capitala României dacă vrem să ne consolidăm ca partidul numărul 1 pentru următorii opt ani de zile. Bucureştiul trebuie administrat de PNL pentru a avea o guvernare armonioasă şi eficientă în toată România.

România normală nu poate fi realizată sută la sută fără o capitală intrată în normalitate, asta pentru că regiunea de aici generează peste 40% din PIB-ul României, Bucureştiul pierde teren în faţa Clujului, Oradei, ca ritm de dezvoltare, modernizare, ca imagine şi credibilitate, aşa că noi la Bucureşti trebuie să avem un candidat propriu”, spune Sghiartău.

El susţine că acest candidat trebuie să adune în jurul lui nu doar opozanţii actualului primar, ci şi pe cei nehotărâţi.

”Unii spun că Firea este puternică şi greu de învins. Nu e aşa. Toţi bucureştenii sunt exasperaţi de administraţia ei şi a primarilor de sectoare. Ideea că pesediştii au dat tot felul de ajutoare s-a dovedit cu totul insuficientă ca PSD să câştige alegerile care au avut loc. Acelaşi lucru este şi în Bucureşti. Doamna Firea a reuşit o performanţă extraordinară: în cea mai dezvoltată zonă din România a reuşit să falimenteze administraţia Capitalei”, a precizat el.

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău spune că PNL trebuie să propună un „candidat credibil, cu realizări”, care să fie puternic susţinut de conducerea partidului şi care să prezinte „un proiect vizionar şi pragmatic pentru Bucureşti”, iar Bucureştiul nu are nevoie de „povestitori cu un bun PR în spate”.