Featured, Politic

Vosganian vorbeşte despre un blat la prezidenţiale. Iată la ce candidaţi face referire

Vicepreşedintele ALDE Varujan Vosganian a declarat că nu vede cu ochi buni pierderea alegerilor de către Viorica Dăncilă, chiar şi dacă acest lucru se va întâmpla în turul al doilea. El a precizat că „arată a blat” la prezidenţiale între Klaus Iohannis şi premier, „încât ar fi păcat să nu fie”.

„Nu o văd bine după aia. (…) M-au întrebat de la un post de radio dacă eu cred că e un blat, o înţelegere secretă între Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă. Şi eu am spus că şi dacă nu e un blat e păcat, că aşa de bine arată a blat încât ar fi păcat să nu fie. Klaus Iohannis, dacă va câştiga un nou mandat, va fi mult mai relaxat în ce priveşte severitatea cu care tratează guvernarea şi atunci fiecare îşi rezolvă treaba: Klaus Iohannis mai ia un mandat, Viorica Dăncilă îşi termină mandatul ei”, a explicat Varujan Vosganian, miercuri, la Antena 3.

ALDE a decis, miercuri, în forurile statutare, desemnarea lui Călin Popescu Tăriceanu drept candidat al partidului la prezidenţiale.

La finalul şedinţei ALDE de la Parlament, Tăriceanu a declarat a că nu se va retrage din cursa pentru prezidenţiale în favoarea Vioricăi Dăncilă. El i-a transmis preşedintelui PSD să nu se aştepte la o astfel de decizie.

Ulterior, Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, la TVR 1, că ALDE nu e legat „ombilical” de guvernare. Acesta a mai spus că, în cazul în care PSD nu împarte responsabilităţile şi ia decizii singur atunci ALDE ar putea să renunţe la a avea portofolii guvernamentale.

blank