Ucraina
International

Volodimir Zelenski pregătește Ucraina pentru „o nouă și lungă fază de război”. Măsuri de ultimă oră anunțate

Ucraina încă nu este pregătită pentru capitulare. Volodimir Zelenski a dat ordin ca populația să fie înarmată.

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksi Reznikov, a anunțat că principalul obiectiv este înarmarea a 1 milion de oameni, pentru că țara se pregătește pentru „o nouă și lungă fază de război”.

Astfel, „Ucraina va trebui să-și planifice meticulos resursele” și „să evite greșelile”, pentru a câștiga războiul împotriva Rusiei. Oficialul de la apărare susține că armata lui Vladimir Putin deja a înacsat „o înfrângere strategică”.

Războiul din Ucraina este abia la început

Totuși, până la obținerea marii victorii, „Ucraina se va confrunta cu săptămâni extrem de dificile”, a mai menționat Reznikov.

„Nimeni nu poate spune câte. În acea perioadă, vom ține apărarea în primul rând cu propriile noastre resurse împotriva inamicului înnebunit de furie”, a notat militarul pe pagina sa de Facebook.

„Presiunea tot mai mare a sancțiunilor împotriva Rusiei și creșterea asistenței străine pentru Ucraina ar trebui să creeze, în câteva luni, condițiile în care Kremlinul va pierde în cele din urmă toate șansele de a obține vreun succes.

Atunci va apărea o nouă fereastră de oportunitate pentru Ucraina. În această perioadă extrem de grea, avem nevoie de unitate, coeziune, voință și răbdare”, a mai punctat omul de încredere al lui Volodimir Zelenski în contextul războiului din Donbas.

NATO nu crede că războiul din Ucraina s-ar putea încheia prea curând

În opinia lui Boris Johnson, premierul Marii Britanii, războiul din Ucraina ar putea dura până în 2023.

„Putin are o armată uriaşă (…), el a făcut o greşeală catastrofală şi singura opţiune pe care o are acum este să continue să folosească abordarea copleşitoare, bazată pe utilizarea artileriei, pentru a încerca să-i zdrobească pe ucraineni”, a remarcat Johnson, la finalul lui aprilie.

În schimb NATO, prin intermediul lui Jens Stoltenberg, a declarat că tensiunile din Ucraina ar putea dura ani de zile.

„Nu am văzut niciun indiciu că preşedintele Putin şi-a schim­bat ambiţia de a controla întreaga Ucraină şi, de ase­menea, de a rescrie ordinea internaţională, aşa că trebuie să fim pregătiţi pe termen lung”, a declarat Stoltenberg pentru CNN.

blank