Volodimir Zelenski
International

Volodimir Zelenski, noi amenințări pentru Vladimir Putin. Ce plan a pus la cale liderul Ucrainei: „Ne pregătim pentru următoarea serie”

Odată cu victoriile repetate ale Ucrainei pe frontul de luptă, tensiunile se intensifică și mai tare. Vladimir Putin se simte pus la pământ din cauza înfrângerilor suferite, la care se mai adaugă și retragerea aliaților din apropierea sa. Simțind că este părăsit de aproape toată lumea, liderul Kremlinului a reînceput bombardamente puternice în orașe din sudul și estul Ucrainei. Trupele lui Volodimir Zelenski au respins la rândul lor opt ofensive și au ucis sute de militari ruși, în doar 24 de ore.

Mesajul lui Volodimir Zelenski pentru Vladimir Putin

După răzbunarea lui Putin, Statul Major General al forțelor armate ale Ucrainei a transmis că militarii ruși au lansat trei atacuri cu rachete , efectuând 11 lovituri aeriene, în ultimele 24 de ore, dintre care, 8 au fost respinse de ucraineni. Trupele ruse au efectuat și 40 de atacuri cu lansatoare de rachete, reușind să afecteze infrastructura din 24 de localități.

Cu toate acestea, în ultimele 24 de ore, ucrainenii au reușit să ucidă peste 200 de militari ruși, astfel că numărul total al acestora a ajuns la 54.480, de la începutul războiului.

În timp ce Vladimir Putin a promis că operațiunile militare nu vor înceta în Ucraina, principala țintă fiind regiunea industrială Donbas, Volodimir Zelenski a transmis în discursul său nocturn că nu se va lăsa până când nu va recuceri întreg teritoriu al Ucrainei.

„Poate că unora dintre voi li se pare că, după o serie de victorii, avem acum un fel de acalmie. Dar nu va fi nicio acalmie. Ne pregătim pentru următoarea serie … Pentru că Ucraina trebuie să fie liberă. În întregime”, a transmis liderul ucrianean, duminică.

Trupele ucrainene, o nouă victorie împotriva Rusiei

De asemenea, Kievul a anunțat un nou avans semnificativ al trupelor sale, acestea reușind să avanseze până la malul estic al râului Oskil, amenințând forțele de ocupație rusești prezente în Donbas, potrivit Reuters.

„Trupele ucrainene au ajuns peste râul Oskil. Începând de ieri, Ucraina controlează malul estic”, au anunțat, ieri, pe Telegram, forțele armate ucrainene.

Informția a fost confirmată și de Serhiy Gaidai, guvernatorul regiunii Luhansk, care a transmis că mai este puțin până când zona în care sunt prezenți rușii va fi cucerită.

„Regiunea Luhansk este chiar alături. Dezocuparea nu este departe”, a transmis sursa citată, într-o postare pe Telegram.

De asemenea, președintele american a transmis, duminică, în cadrul unui interviu pentru emisiunea „60 Minutes” difuzată de CBS, că înfrângerea Rusiei constă în scoaterea ei de pe teritoriu ucrainean.

„A câștiga războiul din Ucraina înseamnă să scoatem complet Rusia din Ucraina și să recunoaștem suveranitatea. Înfrângerea Rusiei”, a afirmat Joe Biden.

blank