Volodimir Zelenski
International

Volodimir Zelenski, dornic de răzbunare după atacul Kievului cu mai multe rachete. Țările vizate de liderul ucrainean: „Vă vom găsi”

În cursul serii de duminică, Volodimir Zelenski a transmis un nou mesaj adresat tuturor, dar mai cu seamă, cetățenilor ucraineni, ruși și celor din Belarus. Potrivit președintelui ucrainean, trupele rusești au bombardat în weekend mai multe clădiri din Ucraina, rezultând morți și răniți în rândul civililor. Din păcate, Vladimir Putin nu încetează să folosească aceeași strategie de atac, în timpul celor mai importante întâlniri dintre liderii occidentali.

Volodimir Zelenski, dezarmat de crimele de război care se comit neîncetat

În cursul serii de duminică, Volodimir Zelenski a lansat din nou un apel către Occident pentru implicarea rapidă în apăraraea și susținerea Ucrainei, având în vedere bombardamentele cu rachete din Kiev, care ucid oameni nevinovați, în timp ce alte persoane se luptă să trăiască în urma atacurilor. Zelenski a anunțat noile crime de război ale alrmatei lui Putin, după bombardarea unui bloc și a unei grădinițe.

“Rusia a lovit astăzi din nou Kievul cu rachete. Dimineaţa devreme. A doua armată a lumii a înfrânt triumfătoare o grădiniţă şi un bloc. A murit un bărbat, el avea doar 37 de ani.

Sunt răniţi, printre ei – o fată numită Zhenia, ea are şapte ani, este fiica decedatului. Şi mama ei este rănită. Apropo, cetăţean rus. Asta este.

Ea nu era ameninţată de nimic în ţara noastră, era în siguranţă, până când Rusia însăşi a decis că totul îi este în mod egal ostil acum – femei, copii, grădiniţe, blocuri, spitale, căi ferate”, a transmis liderul ucrainean.

Volidimir Zelenski solicită ajutor de urgență

Președintele ucrianean revine cu un mesaj dur către partenerii adevărați ai Ucrainei, care sunt rugați să intervină rapid cu mijloace complete de apărare aeriană, având în vedere ultimele atacuri cu rachete lansate de Rusia după începerea summitului G7 din Germania.

Zelenski îi numește pe ocupanți teroriști și lansează un apel de distrugere a trupelor lui Putin, pentru a le arăta că nu pot conduce lumea într-un mod cu adevărat barbar.

“Unele dintre rachete au fost doborâte. Însă doar o parte. Avem nevoie de apărare aeriană puternică, modernă, eficientă total, care poate asigura o protecţie totală împotriva acestor rachete.

Vorbim despre asta în fiecare zi cu partenerii noştri. Există deja unele acorduri. Şi partenerii trebuie să se mişte mai repede dacă sunt cu adevărat parteneri, nu observatori.

Întârzierile în transferul armelor către ţara noastră, orice restricţii sunt de fapt o invitaţie pentru Rusia să lovească iar şi iar. Ocupanţii, aceşti terorişti, trebuie fie bătuţi cu toată forţa astfel încât să nu creadă că pot pune presiune şi domina pe cineva”, a adăugat acesta.

Vladimir Putin, strategie de atac la indigo împotriva Occidentului

Ca metodă de răzbunare împotriva alianțelor Occidentale, Vladimir Putin recurge de fiecare dată la bombardamente extreme ale Ucrainei și ale zonelor în care se află civili, cu scopul de a reaminti cine deține controlul asupra victimelor colaterale ale acestui război. Din acest motiv, Volodimir Zleenski susține că singura cale de a face față acestor crime de război comise de Rusia este ca Ucraina să fie ajutată de țările occidentale.

“Pentru ce au fost aceste rachete de astăzi? Şi pentru ce au fost cele 62 de rachete de ieri? Este vorba de metoda ruşilor de a escalada situaţia de fiecare dată când au loc evenimente internaţionale.

În acelaşi timp, este vorba de determinare. Despre, de exemplu, faptul că liderii G7, care s-au reunit astăzi în Germania pentru un summit, au destul potenţial pentru a opri agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei şi împotriva Europei.

Este posibil. Însă este posibil doar dacă obţinem tot ce noi cerem şi la timp, arme, susţinere financiară şi sancţiuni împotriva Rusiei. Nu poate fi altfel în acest război.

Pentru că aici, în cerurile deasupra Kievului, în marea de lângă Odesa, în pământul din regiunea Harkiv, Donbas, din regiunile Herson şi Zaporijie se decide cum va fi viaţa în Europa în viitor. Aici, în Ucraina şi nicăieri altundeva”, a mai spus liderul ucrainean.

Liderul ucrainean promite că va răzbuna toate criemele de război comise în Ucraina
Președintele Ucrainei a promis oficial că va răzbuna fiecare viață pierdută în acest război sângeros, astfel că nicio explicație nu va avea valoare pentru a fi iertat de la pedeapsa bine meritată.

“Vă vom găsi pe toţi. Fiecare dintre voi va fi tras la răspundere pentru aceste atacuri. Şi vă înşelaţi dacă gândiţi că puteţi scăpa de responsabilitate spunând că aţi respectat un ordin. Când rachetele lovesc clădiri rezidenţiale, acestea sunt crime de război. Pe toţi vă aşteaptă procesul. Şi nu vă veţi putea ascunde nicăieri, nici pe malurile Mării Caspice, nici în Belarus… Nicăieri”, a mai spus Zelenski.

Liderul ucrainean Volodimir Zelenski a transmis un mesaj dur către Belarus, prin intermediul căruia avertizează asupra planului pe care Krmelinul îl are cu cetățenii pe care dorește să-i implice în război de partea sa.

“Sunteţi atraşi în război. Şi chiar mai activ decât în februarie şi în lunile de primăvară. Kremlinul a decis deja totul pentru voi și vieţile voastre nu înseamnă nimic pentru ei. Însă voi nu sunteţi sclavi sau carne de tun. Nu trebuie să muriţi.

Şi puteţi să preveniţi ca oricine să decidă pentru voi ce vă aşteaptă. Ştiu că oamenii din Belarus susţin Ucraina, ne susţin pe noi, categoric pe noi, nu războiul. Şi de aceea conducerea Rusiei vrea să vă atragă în război, vrea să semene ură între noi.

Mult depinde acum de oamenii obişnuiţi din Belarus. Şi ştiu că voi puteţi refuza să participaţi la acest război. Vieţile voastre vă aparţin vouă, nu cuiva de la Kremlin”, a concluzionat liderul ucrainean.