Showbiz, Stiri

Vocea României, ediţia a treia, a ajuns la final!

Marele premiu şi Trofeul a fost câştigat de Mihai Chiţu, antrenat de Horia Brenciu

Vocea 4

Cei patru finalişti au fost Sânziana Niculae, rebela cu o cauza muzicala perfect definita, antrenată de Moga, Smiley spera sa castige din nou titlul alaturi de show-man-ul Adrian Nour, Lori isi punea toate sperantele in “masculul feroce, cuceritorul” Marius Marin, iar Brenciu a mizat pe Mihai Chiţu, “cea mai buna voce masculina din competitie”, dupa cum l-a numit antrenorul.

Vocea1

Dupa o gala finala extrem de disputata, Vocea Romaniei si-a ales castigatorul in persoana lui Mihai Chitu care a obtinut 37,34% dintre voturile telespectatorilor, foarte aproape pe locul doi a fost Sanziana Niculae cu 36,56% din voturi. Pe locurile 3 si 4 s-au clasat Adrian Nour, respectiv Marius Marin.

Vocea

Sanziana Niculae a cantat in duet cu Bodo, solistul de la Proconsul, Smiley a adus-o pe Sore pe scena alaturi de Adrian Nour, Brenciu a pregatit un moment special cu Mihai Chitu si Corina Chiriac, iar Lori l-a cooptat pe Paul Ciuci, solistul trupei Compact, pentru a interpreta o melodie alaturi de Marius Marin. Astea au fost momentele surpriza din cadrul finalei.

Vocea2

Adrian Nour este elevul lui Smiley si un actor talentat care are colaborari cu mai multe teatre de la noi. Pe langa actorie, acesta este pasionat si de dans pe care il foloseste in unele spectacole. A inceput sa cante in anul 2 de facultate cand prietenii i-au dat un microfon si l-au urcat pe scena unui club unde, in scurt timp, a devenit solist. A cantat acolo 2 ani si dupa ce a terminat facultatea a intrat in trupa Avantgarde. A lansat cu ei un album in 2011, ‘Nu renunta’, si apoi trupa s-a destramat. Acum nu i-a mai ramas decat teatrul unde isi valorifica toate talentele.

Vocea 5

Marius Marin este elevul Loredanei Groza si a inceput sa cante de la varsta de 4 ani in bucataria casei parintesti, pentru toti cei care le treceau pragul. Tatal lui a fost muzicant si casa era plina de instrumente muzicale pe care el si prietenii lui le foloseau des pentru a face zgomot pe acea vreme, nu muzica. La 6 ani a intrat la scoala de muzica si a inceput sa participe la diferite concursuri. Dupa ce a crescut si a devenit un barbat in toata firea, Marius a inceput sa cante la restaurantele de pe litoral unde multi prieteni se strangeau ca sa il asculte. Acum, cu ajutorul lor, a devenit o mare vedeta.

vocea6

„Mi-au trebuit foarte multi „factori de convingere” (familie si prieteni) sa ajung la auditiile pentru Vocea Romaniei. Pentru mine este singurul si cel mai bun format din ’89 pana azi al unei emisiuni, cu mari sanse de re-educare a maselor. De ce spun asta? Din punct de vedere muzical, al culturii muzicale, Romania s-a aflat pe un plan descendent de ani de zile. Romanii au uitat sa asculte muzica buna, nu toti, dar din ce in ce mai multi. Nu ar fi fost o problema, dar parerea mea este ca muzica buna iti defineste caracterul, te educa, te cultiva. „Vocea Romaniei” a reusit sa aduca lucrurile la normal intr-o anumita masura”, a spus Marin.

Norina-Sanziana Niculae este eleva lui Marius Moga si canta in trupa Lucky13 pentru mai multe localuri din Capitala. A inceput sa cante la gradinita cand avea varsta de 5 ani. Considera ca mosteneste talentul de la bunicul ei care a cantat la vioara, a fost profesor de muzica si biologie si se ocupa de un cor. De cand a descoperit-o pe Shakira, viata ei s-a schimbat, sustine concurenta care incepuse sa o imite la tot pe artista de peste Ocean. A castigat premiul ‘Cea mai buna vocalista de jazz’ la Sibiu in 2012, a participat la un concert de Craciun in Sala Radio. A luat lectii de canto de la Crina Mardare cand avea 12 ani si a studiat la Colegiul National de Muzica ‘George Enescu’.

vocea 7

„Pentru mine, „Vocea Romaniei” reprezinta rampa de lansare pe care o astept de ani de zile. Dar mai ales, „Vocea Romaniei” este un concurs in care munca, talentul si personalitatea sunt cele care conteaza pentru a fi castigator, este testul pe care cel ce vrea sa devina un artist adevarat trebuie sa aiba curajul sa il faca. Am vizionat ambele editii anterioare si m-a impresionat profesionalismul echipei. Imi place sunetul, formatul emisiunii, imi plac antrenorii, consider ca este un juriu divers si foarte bine echilibrat ca stil de muzica. Este o mare provocare si asta ma face foarte curioasa si determinata”, a spus Sanziana la inceputul show-ului.

vocea8

Mihai Chitu este elevul lui Horia Brenciu si a inceput sa cante pe la 5-6 ani. Si-a descoperit talentul si pasiunea abia in liceu cand a format o mica trupa cu un alt coleg. A urmat cursuri la Scoala Populara de Arta timp de doua luni. La 22 de ani l-a cunoscut pe Razvan de la Kripton cu care a cantat, apoi cu Trupa Inalta Societate si face o pauza majora. In 2009 reia muzica si canta cu Directia 5.

„Vocea Romaniei” este de departe maximul unde poti evolua ca vocal, este cel mai tare show de televiziune muzical si mi-ar placea sa cant macar o data pe scena aceea. Vreau sa castig concursul impreuna cu antrenorul meu”, a spus Chitu dupa ce a trecut de preselectii.

blank