Vlăduța Lupău
Showbiz

Vlăduța Lupău a primit o educație strictă din partea părinților: „Mai mult de 50 de lei pe săptămână nu am primit. Nu știu cine s-ar fi descurcat la facultate…”

Vlăduța Lupău, una dintre cele mai îndrăgite cântărețe de muzică de petrecere, a muncit din greu pentru a-și construit o carieră solidă și o stare financiară bună. Artista mărturisește că părinții ei i-au oferit o educație destul de strictă în acest sens, de aceea a învățat să nu-și risipească banii.

Vlăduța Lupău, 32 de ani, este una dintre cele mai de succes artiste din folclorul românesc. Deși provine dintr-o familie cu o situație financiară destul de bună, părinții ei au învățat-o că trebuie să muncească și să fie independentă. Vlăduța a povestit cum, de mică, a fost educată să prețuiască banul muncit, părinții fiind destul de stricți cu ea în privința acestui lucru.

Vlăduța Lupău

Vlăduța Lupău a primit o educație strictă din partea părinților

Invitată în cadrul podcastului „Fain și Simplu’, Vlăduța Lupău a vorbit despre cum se descurca în studenție cu doar 50 de lei și ce a făcut cu primii săi bani câștigați.

„ Nu am avut niciodată bani la discreție pe mână, deși părinții mei aveau o situație financiară destul de bună. Mai mult de 50 de lei pe săptămână eu nu am primit niciodată, până am terminat facultatea. Nu știu cine s-ar fi descurcat cu 50 de lei pe săptămână. Motorina ne-o băga de acasă ca să ne ajungă Cluj-Șimleu, nu mai mult ca să facem noi plimbări prin Cluj cu mașina.Ne punea mâncare de acasă, ca să ne ajungă pe luni, marți și miercuri. Joi să trăim din cei 50 de lei, dacă e cazul și vineri înapoi acasă, după cursuri.

Noi mai luam la ocazie oameni, scoteam motorina aia și mai puteam să facem câteva plimbări prin Cluj. Din ăia 50 de lei mai mergeam la un film o dată pe săptămână. Când am mers în Italia cu bursă Erasmus stăteam în căminul ăla plătit din banii universității, mâncam la cantină acolo și tot timpul când mergeam la masă la cantină, îmi mai puneam câte o chiflă, ceva în ghiozdan să am ce mânca și seara sau dimineața. Cumpăram conserve de fasole, de legume și ne făceam chestii .’, a povestit Vlăduța Lupău.

Cum și-a achiziționat Vlăduța Lupău primul apartament
Vlăduța Lupău a mărturisit că atunci când a început să câștige bani din cântări și-a cumpărat câteva haine, dar nu de firmă, ci la mâna a doua. Artista investea banii tot în muzică, astfel că ani mai târziu a reușit să economisească și și-a putut achiziționa un apartament în Cluj.

„Când am început să câștig bani mai serioși, îmi mai cumăram și eu niște haine, dar nu haine scumpe, îmi cumpăram haine de la SH.Primii bani s-au dus așa pe haine, după aceea pe piese, cântece. Tata voia să ne întoarcem la Șimleu. Eu terminasem facultatea, nu mai aveam cămin unde să stau. Știam că la tata nu există nici cea mai mică șansă să-mi cumpere apartament în Cluj. Am început să strâng bani, m-am dus la bancă, am dat un avans și construcția blocului s-a terminat în 2 ani. Eu în ăia 2 ani mi-am adunat fiecare leu .’, a mai spus Vlăduța Lupău.

Succesul de care se bucură în prezent este unul răsunător, fiind una dintre cele mai îndrăgite și apreciate artiste de la noi din țară, astfel că nu mai duce deloc grija banilor și are tot ceea ce își dorește.

blank