Vladmir Putin
International

Vladmir Putin a ajuns într-o fundătură: Nu poate opri războiul și nu poate să-l câștige, susțin serviciile secrete ucrainene

Vladmir Putin se află într-o situație imposibilă, consideră șeful serviciului secret al Armatei Ucrainei, Kirill Budanov. Acesta a spus pentru The Wall Street Journal că liderul de la Kremlin a devenit conștient că nu mai poate câștiga războiul din Ucraina. Pe de altă parte nu mai poate opri operațiunile militare.

Liderul de la Kremlin Vladimir Putin s-a implicat direct în deciziile militare în ceea ce privește războiul din Ucraina, încât ia decizii operaționale și tactice la nivelul de comandă al unui colonel sau general de brigadă, potrivit The Guardian, care citează surse militare occidentale.

Putin se află într-o fundătură

„Putin este într-o fundătură. Nu poate opri războiul și nu-l poate câștiga. Nu poate câștiga din motive obiective. Și pentru a opri acest lucru, trebuie să recunoască că Rusia nu este o putere atât de puternică și mare. În același timp, sunt surprins de prostia rusească.

Dintre toate opțiunile pe care Vladmir Putin le-a avut înainte de război, a ales cea mai brutală și cea mai proastă opțiune. Experții ruși l-au avertizat în mod repetat că această opțiune este ultima și trebuie evaluată cu mare atenție. Acum vedem rezultatul”, a zis Budanov.

Acesta a avertizat că Rusia folosește absolut toate armele pe care le are, cu excepția celor nucleare.

„Dacă cineva crede că ar trebui să avem restricții privind utilizarea anumitor arme, aș dori să vă reamintesc că Rusia folosește absolut toate armele pe care le are, de la rachete de croazieră lansate din submarine, până la strategice. bombardiere.Toată gama de arme rusești este folosită aici, cu excepția celor nucleare”, a spus Budanov.

Au început epurările la vârful armatei ruse

Eșecul operațiunilor ruse în Ucraina a condus la un val de epurări la vârful armatei ruse, informează Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei (GUR MO) pe canalul oficial de Telegram.

„În timpul războiului ruso-ucrainean nici una dintre sarcinile strategice pe care Putin le-a enunțat patetic în discursul său din 23 februarie nu a fost îndeplinită. Acest lucru a generat o „curățare” în rândurile generalilor din armata rusă”.

Viceamiralul Igor Osipov, comandantul Flotei Mării Negre și viceamiralul său adjunct Serhi Pinciuk au fost printre primii demiși.