Vladimir Putin
International

Vladimir Putin se simte sabotat. Testele nucleare comandate de președintele rus s-au confruntat cu defecțiuni tehnice

Încercările lui Vladimir Putin de a amenința Occidentul au fost sabotate din interior. Sau cel puțin așa crede liderul de la Kremlin…

Vladimir Putin a încercat să detoneze o armă nucleară, dar a fost sabotat din interior. Președintele rus are din ce în ce mai multe suspiciuni din această cauză.

Există informații că Vladimir Putin a ordonat două teste nucleare la începutul lunii octombrie. Totuși, testele nu au mai avut loc. De altfel, în ultimele zile, au fost emise o serie de mesaje Notam, avertismente scurte pentru aeronave, și avertismente asupra navigației ruse. Toate aceste lucruri semnalează pregătirea unui test în Marea Barents, lângă granița cu Norvegia.

Cu toate acestea, există puține indicii asupra vreunui test major. Data finală pentru teste în Marea Barents este 22 octombrie. Eșecurile pe care liderul de la Kremlin le încasează în ultima perioadă arată faptul că există persoane în interior care îl sabotează sau chiar există defecțiuni tehnice.

„Decizia cu privire la utilizarea armelor nucleare tactice s-ar confrunta fără îndoială cu rezistență. Nu știu cât de eficientă va fi rezistența, dar voi preciza că testele nucleare trebuiau să aibă loc în ultimele două săptămâni – unul în Marea Barents, sub apă, și al doilea subteran, în regiunea Arhangelsk. Ambele teste nu au avut loc.”, a declarat Valeri Solovei, fost profesor la Institutul de Relații Internaționale din Moscova.

De ce ai nevoie pentru a folosi armele nucleare

Solovei susține că înainte de orice lansare de arme nucleare, este necesară o asigurare precum că acestea sunt „pe deplin operaționale”. În acest context, Putin ar fi primit mai multe rapoarte care arată că au existat defecțiuni tehnice din cauza cărora armele nu au funcționat.

Solovei remarcă faptul că, în cazul unui al treilea eșec, Putin ar putea să caute sabotori pentru neîndeplinirea ordinelor comandantului șef. Țarul de la Kremlin ar pleca de la ideea că un prim eșec poate rezulta dintr-un accident, iar al doilea dintr-o coincidență. În cazul unui al treilea eșec, acesta ar putea fi un indiciu că Putin este contestat din interiorul Rusiei.

Reacția NATO în fața amenințării nucleare a Rusiei

NATO a transmis, șa începutul lunii octombrie, statelor membre o informare asupra dispariției submarinului nuclear K-329 Belgorod din baza sa. Noul submersibil al Moscovei s-ar fi deplasat în Oceanul Arctic pentru a testa torpila Poseidon, supranumită „Arma Apocalipsei”. Această armă ar putea provoca un tsunami radioactiv în zonele de coastă. Cu toate acestea, nu există niciun indiciu cu privire la efectuarea vreunui test care să implice torpila Poseidon.

General SVR, un canal de Telegram, susține că presupusele teste cu rachete nucleare ordonate de Putin au fost pregătite „în secret strict”. Președintele rus „a fost informat despre necesitatea amânării datei și orei testului. Se presupune că nu au avut timp să se pregătească în mod corespunzător”, notează The Mirror.

blank