Vladimir Putin
International

Vladimir Putin, schimbare bruscă de macaz. Ce planuri are pentru Ucraina

Vladimir Putin a semnat o lege care creează o nouă sărbătoare națională pe data de 30 septembrie 2022 – aniversarea celor mai recente anexiuni ale Rusiei în Ucraina. Kremlinul a găzduit demnitari din patru regiuni ucrainene pentru un „acord de aderare” și a planificat să înlocuiască toți colaboratorii cu oficiali ruși mai proeminenți și mai bine integrați în „verticala puterii” existente a lui Putin.

Vladimir Putin are noi planuri cu Ucraina. Potrivit unor persoane din interior, există, de asemenea, planuri provizorii de a fuziona toate cele patru regiuni anexate într-un nou district federal, al nouălea. Se zvonește că Dmitri Rogozin, fostul șef al Roscosmos și un politician conservator radical, ar urma să fie trimisul prezidențial în acest nou district federal.

Cu toate acestea, lucrurile nu au decurs conform planului, deoarece Kievul a lansat o contraofensivă de succes în toamna anului 2022, alungând trupele rusești din anumite părți ale teritoriului pe care Moscova îl revendică acum ca fiind al său. Forțele de invazie au abandonat chiar și Kherson, a cărui ocupare Rusia o prezentase ca fiind una dintre „realizările” sale demne de laudă în război.

Potrivit mai multor surse apropiate Kremlinului, administrația Putin a renunțat la planurile pentru un district federal separat și ia acum în considerare încorporarea teritoriilor nou anexate în actualul District Federal de Sud al Rusiei.

Vladimir Putin

Vladimir Putin și-a schimbat planurile cu Ucraina

Administratorii regionali locali și-au păstrat posturile în ultimul an, în primul rând datorită refuzului „oficialilor ruși serioși” de a locui și lucra permanent în regiunile ocupate Kherson și Zaporizhzhia. O persoană din interior a descris perspectivele pentru aceste regiuni ca fiind „neclare”.

Pentru a rezolva problema lipsei de personal, administrația Putin a recurs la una dintre tacticile sale interne preferate – a organizat concursuri de „leadership” creând posibilități de ascensiune în carieră, care să atragă administratori talentați. Tactica s-a dovedit a fi utilă, doi dintre concurenți fiind deja numiți în funcția de viceprim-miniștri ai „DNR” (Republica Donețk).

Kremlinul a mandatat regiunile din întreaga țară să suporte cel puțin o parte din lucrările de restaurare necesare în orașele și regiunile ucrainene ocupate, deteriorate în timpul invaziei. Se așteaptă ca guvernele regionale rusești să facă aceste alocări din bugetele proprii (fără subvenții suplimentare din partea Moscovei).

blank