International, Stiri

Vladimir Putin ordonă încetarea operațiunilor militare la granița cu Ucraina

Mai mult, Rusia cere Ucrainei „să pună capăt imediat operaţiunii represive şi violenţelor şi să retragă trupele”

 vladimir_putin_70832300

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat luni încetarea exerciţiilor militare în apropierea frontierelor cu Ucraina, transmite AFP. „Vladimir Putin i-a ordonat ministrului Apărării să cheme trupele în garnizoane (…) din cauza încheierii exerciţiilor”, a anunţat Kremlinul, citat de agenţii ruse.

Rusia îndeamnă Ucraina „să pună capăt imediat operaţiunii represive şi violenţelor şi să retragă trupele”, a mai anunţat Kremlinul.

Ministerul ucrainean de Externe a trimis Moscovei o notă de infomare cu propunerea de a iniţia „imediat” activităţi comune în scopul stabilizării situaţiei la frontiera ruso-ucraineană.

Kievul a propus Moscovei să ia măsuri pentru a stabiliza situaţia în regiune, iar „lipsa unei reacţii corespunzătoare din partea Rusiei va fi calificată de partea ucraineană drept o încălcare a angajamentelor şi acordurilor bilaterale”, afirmă diplomaţia de la Kiev.

La rândul său, Ministerul rus de Externe a afirmat că va examina propunerea autorităţilor ucrainene, potrivit adjunctului ministrului rus de Externe Grigori Karasin.

 

 

blank