Vladimir Putin
International

Vladimir Putin, în doliu major! I-au anunțat oficial decesul astăzi. Rusia a pierdut un erou național

Rusia a pierdut un mare spion! Vladimir Putin e în doliu, după ce a aflat faptul că un important spion rus s-a stins din viață la vârsta de 78 de ani ca un „erou al Rusiei”, așa cum l-a numit Guvernul de la Moscova.

Vladimir Putin e în doliu! Un spion rus s-a stins din viață. Rusia a pierdut erou. Luni, 18 aprilie, agenția Tass a anunțat decesul lui Vyacheslav Trubnikov, fostul director al Serviciului de Informații Externe al Rusiei. Oficialul rus avea vârsta de 78 de ani.

„Serviciul de Informații Externe al Federației Ruse regretă să anunțe că la 18 aprilie 2022 a murit Eroul Rusiei, general de armată în retragere, veteran al Serviciului de Informații Externe Viaceslav Ivanovici Trubnikov.

Conducerea și personalul Serviciului de Informații Externe din Rusia exprimă sincerele condoleanțe familiei și prietenilor lui Vyacheslav Ivanovici.

O amintire binecuvântată a lui va rămâne pentru totdeauna în inimile noastre.”, a declarat Serghei Ivanov, șeful biroului de presă SVR, pentru TASS, notează The Economic Times.

Cine a fost Vyacheslav Trubnikov

Vyacheslav Trubnikov, un adevărat specialist în combaterea terorismului, a lucrat în anii 1970 și 1980 în India și Bangladesh, inclusiv ca jurnalist. Fostul oficial rus a contribuit la parteneriatul strategic India-Uniunea Sovietică și, mai târziu, dintre India și Rusia.

„El a fost omologul meu din Delhi când eram ambasador la Moscova. În calitate de fost șef al informațiilor ruse și prim-adjunct al ministrului de externe (echivalentul rus al ministrului de externe).

A fost o mână experimentată care ne cunoștea bine țara și a contribuit pozitiv la relațiile dintre India și Rusia.”, a declarat fostul ministru de externe și fost ambasador în Rusia, Kanwal Sibal pentru sursa citată.

Exprimând sentimente similare, DB Venkat Varma, care s-a retras din funcția de trimis al Indiei la Moscova anul trecut, a declarat pentru Economic Times următoarele:

„Amb. Trubnikov a jucat un rol esențial în consolidarea parteneriatului strategic cu India, în domeniul naval – inclusiv achiziționarea INS Vikramaditya și a tehnologiei de înaltă tehnologie a armelor.”

Vyacheslav Trubnikov s-a născut în 25 aprilie 1944 la Irkutsk. A început să lucreze în serviciile de informații externe în 1967, iar între 1996-2000 a condus Serviciul de Informații Externe al Rusiei.

blank