Vladimir Putin
International

Vladimir Putin, criticat dur de un apropiat pentru eșecul de pe frontul din Ucraina. Armata rusă are mari probleme

Liderul de la Kremlin Vladimir Putin a fost confruntat direct cu privire la greșelile de tactică din Ucraina și la deficiențele armatei ruse. În replică, purtătorul de cuvânt de la Kremlin susține că discuțiile fac parte din procesul obișnuit de lucru.

Un apropiat lui Vladimir Putin l-ar fi confruntat direct pe președintele rus în legătură eșecurile și greșelile de tactică făcute pe frontul din Ucraina, relatează The Washington Post, care citează serviciile secrete americane.

Critici la adresa lui Putin

Numele bărbatului nu a fost făcut public, dar acesta i-ar fi atras atenția liderului de la Kremlin cu privire la incompetența unora dintre ofițerii ruși.

„De la începutul ocupației am fost martorii unei stări de alarmă crescânde din partea unui număr de persoane din cercul intim al lui Putin. Evaluările noastre sugerează că aceștia sunt deosebit de îngrijorați de recentele pierderi rusești, de direcția greșită și de deficiențele militare extinse. Există o mulțime de oameni care sunt convinși că acest lucru nu merge bine sau că nu este cursul corect de acțiune”, a afirmat un oficial al serviciilor de informații, relatează The Guandian.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a recunoscut că au existat dezacorduri cu privire la tactica abordată în legătură cu războiul din Ucraina, dar a susținut că „totul face parte din procesul obișnuit de lucru”.

Eșec pe frontul din Ucraina

Armata ucraineană a lansat în ultimele săptămâni o contraofensivă în fața căreia Rusia nu a avut reacție. Au fost eliberate zeci de localități, iar ucrainenii continuă să avanseze pe front. Rusia nu recunoaște înfrângerile și spune că operațiunea specială de derulează conform planului. Cu toate acestea Vladimit Putin a demis vineri un general care era comandant al Districtului Militar de Est.

Peskov a susținut luna trecută că rușii îl sprijină pe Vladimir Putin și a lansat amenințări la adresa celor care îl critică. „Oamenii sunt strâns uniţi în jurul deciziilor şefului statului. Referitor la celelalte puncte de vedere, mai ales cele critice, atât timp cât ele rămân în interiorul legii, acesta este pluralismul, dar linia este foarte, foarte subţire. Oricine trebuie să aibă foarte mare grijă aici”, a spus Dmitri Peskov.

blank
blank