Vladimir Putin a trimis tancurile! Cutremur la nivel european
International

Vladimir Putin a trimis tancurile! Cutremur la nivel european. Decizia momentului de la Kremlin

Vladimir Putin declară că luptele dintre Rusia și Ucraina continue să fie duse în mai multe regiuni de pe teritoriul ucrainean. Presa rusă a anunțat o nouă serie de muniție care vor fi trimise în Ucraina pentru a întări capacitățile militare ale forțelor ruse.

Canalul de televiziune rusesc NTV a anunţat că Vladimir Putin a trimis un număr 200 de tancuri T-90M au fost trimise în Ucraina în regiunea Lugansk, al căror blindaj, este convinsă Moscova, rezistă la rachete antitanc, inclusiv la rachetele americane Javelin.

200 de tancuri au fost trimise în Lugansk

Canalul rusesc a arătat o coloană lungă formată din aceste tancuri care părăsesc fabrica Uralvagonzavod, din oraşul Nijni Taghil, din centrul Rusiei, a scris Le Figaro.

„Armata rusă a primit noi tancuri T-90M. Vehiculele de luptă – aproximativ 200 de unităţi – au fost deja livrate în zona operaţiunii militare speciale. Acestea vor întări unităţile existente ale forţelor armate ruse.”, a confirmat pe Telegram jurnalistul specializat în teme de apărare Evgheni Poddubni. În ultima perioadă, forțele ucrainene avansează încet, dar sigur, în autoproclamata republică Lugansk. Trimiterea acestor tancuri pe front nu este neglijabilă pentru armata rusă.

Aşa-numitul blindaj reactiv are capacitatea să reziste la rachetele ghidate antitanc, inclusiv la Javelin
T-14 Armata, prezentată ca o bijuterie a artileriei ruse, nu este încă dată în funcționare. Modelul este, de fapt, o modernizare a T-90A realizată în anii 2010.

T-90M are o mobilitate mai bună și o putere de foc mai mare, la fel şi o protecţie mai eficientă decât predecesorul său. Conform generalului de armată Oleg Leonidovici Saliukov, comandantul-şef al forţelor terestre ruse, aşa-numitul blindaj reactiv are capacitatea să reziste la rachetele ghidate antitanc, inclusiv la Javelin, pe care SUA le-au furnizat în număr mare Kievului.

Încă de la începutul invaziei militare ruse în Ucraina, fabricile ruseşti au lucrat la turaţie maximă pentru a-şi dota armata cu tancuri T-90 pe frontul ucrainean. Dacă la începutul războiului, unităţile blindate ruseşti de pe teritoriul ucrainean erau compuse în principal din veteranele tancuri T-62, T-64, T-72 sau T-80 din epoca sovietică, T-90, a cărui primă versiune a fost puse în funcţiune în 1992, este din ce în ce mai prezent pe câmpul de luptă.

Însă aceste tancuri nu sunt invincibile: dintre cele peste 1.500 de tancuri ruseşti distruse, avariate, abandonate sau capturate, înregistrate de site-ul Oryx de la începutul războiului dintre Rusia și Ucraina, cel puţin 34 sunt T-90, inclusiv şapte T-90M. În luna septembrie anul trecut, Ministerul ucrainean al Apărării a anunţat chiar capturarea unui tanc T-90M „în stare perfectă” în regiunea Harkov din sudul țării.

blank