Vladimir Putin a dat vestea personal! Anunţul dimineţii la nivel mondial
International

Vladimir Putin a dat vestea personal! Anunţul dimineţii la nivel mondial: Am discutat despre asta

Vladimir Putin schimbă strategia! Președintele rus a vorbit vineri despre trupele sale, subliniind că nu este exclusă o modificare în ceea ce privește soldații ruși. Totuși, liderul de la Kremlin a mai spus că nu se punte problema unei noi mobilizări.

Vladimir Putin schimbă strategia! Mișcarea momentului de la Kremlin: Am discutat despre asta

În cursul zilei de vineri, 9 decembrie, președintele rus Vladimir Putin a fost întrebat de câțiva jurnaliști despre rotația militarilor mobilizați. Liderul de la Kremlin a precizat că s-a discutat despre acest aspect și că Ministerul rus al Apărării și Statul Major General au luat în considerare un astfel de scenariu.

Președintele rus mai spune că aceste două instituții importante vor lua o decizie în acest sens.

„Cât ar fi de ciudat, am discutat și despre acest lucru. Va fi necesar să se analizeze în funcție de situație, de evoluția evenimentelor, poate că unele formațiuni (în zona operațiunii militare speciale) vor fi schimbate cu altele. Totuși, toți vor avea statutul de participanți la acțiunile de luptă”, a declarat președintele Vladimir Putin, transmite Rador.

Vladimir Putin spune că o mobilizare suplimentară nu are sens

Aproximativ 150.000 din cei 300.000 de rezerviști chemați în septembrie și octombrie au fost desfășurați în Ucraina, 77.000 în unități de luptă, a precizat Putin. Restul de 150.000 se aflau încă în centre de pregătire.

„În aceste condiții, a vorbi despre orice măsuri suplimentare de mobilizare pur și simplu nu are sens”, a spus liderul de la Kremlin.

Economia Rusiei a depășit criza pe termen scurt cauzată de ordinul de mobilizare parțială, dar impactul dezinflaționist pe care l-a avut prin reducerea cererii de consum a dispărut practic, a declarat miercuri banca centrală.

În ciuda recentelor retrageri pe câmpul de luptă, inclusiv pierderea orașului Herson, singura capitală de provincie ucraineană pe care Rusia a capturat-o, Putin a declarat că nu regretă că a lansat un război care a devenit cel mai devastator din Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.

El a declarat că Rusia a obținut un „rezultat semnificativ” prin dobândirea de „noi teritorii” – o referire la anexarea a patru regiuni parțial ocupate în septembrie, pe care Ucraina și majoritatea membrilor Națiunilor Unite au condamnat-o ca fiind ilegală, scrie Global News, citând Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a confirmat că nu se pune problema unui nou val de mobilizări
Kremlinul nu discută posibilitatea unui al doilea val de mobilizare militară în Rusia, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în timpul unui briefing de presă, luna trecută.

Peskov a exprimat că Rusia dorește să își atingă obiectivele în cadrul „operațiunii militare speciale” și că le va atinge.

De asemenea, el a precizat că o schimbare de putere la Kiev nu este scopul „operațiunii militare speciale”, menționând că Moscova face apel la alte țări să influențeze Ucraina să înceteze bombardarea centralei nucleare din Zaporojie, scrie Agenția Anadolu.

blank