Vitamina
Actualitate, Featured

Vitamina care ţine ţânţarii la distanţă. Suplimentul aduce numai beneficii organismului uman!

Este sezonul ţânţarilor, iar sute de mii de români se confruntă cu disconfortul creat de aceste insecte. Pe lângă neplăcerile pe care ni le cauzează zburătoarele, acestea vin la pachet cu un set de probleme care ne pun în pericol sănătatea. Vitamina B1 este necesara pentru cresterea, dezvoltarea si functionarea celulelor.

Aceasta e vitamina care ţine ţânţarii la distanţă. Înţepăturile de ţânţar nu numai că sunt neplăcute şi irită pielea, ci pot transmite şi diverse boli, între care boala Zika, Chikungunya, encefalita La Crosse, febra Galbenă, febra Rift Valley, febra Dengue/Denga, febra West Nile sau malarie.

Aceasta e vitamina care ţine ţânţarii la distanţă. Suplimentul aduce numai beneficii organismului uman!

Este bine de ştiut însă că există o vitamină care ajută la îndepărtarea ţânţarilor, iar aceasta este vitamina B1 (tiamina). Această vitamină este un repelent natural, dând pielii un miros specific (ca de drojdie – insesisabil pentru oameni) ce este de nesuportat de către ţânţari.

Pentru o mai buna asimilare a acestei vitamine este recomandat consumul de: varză, broccoli, fasole verde, ceapă, spanac sau seminţe de floarea soarelui, scrie unica.ro.

Vitamina B1 este cunoscuta si sub denumirea de “vitamina performantei intelectuale”! Vitamina B1 ajuta organismul sa genereze energie din nutrienti. Vitamina B1 este necesara pentru cresterea, dezvoltarea si functionarea celulelor.

Nu exista risc de carenta de vitamina B1 deoarece alimentele pe care le consumam contin suficiente cantitati. Printre alimentele bogate in tiamina se numara leguminoasele, carnea de porc, drojdia, orezul brun, precum si alimentele fortificate, precum cerealele pentru micul dejun. In schimb, continutul scade de obicei daca incalzim alimentele care contin acest nutrient. Vitamina B1 poate fi luata si sub forma de supliment, de obicei pe cale orala.

Vitamina B1 este una dintre cele opt vitamine solubile in apa din complexul B. Ajuta la transformarea glucidelor in glucoza, iar aceasta, la randul ei, este utilizata pentru a produce energie necesara pentru indeplinirea mai multor functii corporale. In plus, vitamina B1 este necesara pentru descompunerea grasimilor si a proteinelor.

Pe langa toate aceste beneficii pentru sanatate, tiamina mentine tonusul muscular la nivelul peretilor tractului digestiv. De asemenea, sustine sanatatea pielii, a parului, a ochilor, a gurii, a ficatului si a sistemului nervos. In plus, ajuta organismul sa faca fata mai bine situatiilor stresante, fiind cunoscuta si pentru denumirea de vitamina “anti-stres”.

Substanța din medicamentul B1 protejeaza nervii
Vitamina B1 mai are un rol extrem de important: ajuta la dezvoltarea corecta a tecilor de mielina care acopera si protejeaza nervii. In cazul unui deficit de tiamina, mielina se poate degenera, lucru care poate duce la deteriorarea nervilor si chiar la deces.

Poate preveni bolile de inima
Vitamina B1 sustine procesul de productie a acetilcolinei, un neurotransmitator care transmite mesajele dintre nervi si muschi si care asigura functionarea adecvata a inimii. De aceea, deficitul de vitamina B1 poate afecta semnificativ functionarea cordului. In cadrul unui studiu, mai multe persoane care sufereau de insuficienta cardiaca congestiva au care conțin substanta B1 intravenos timp de sapte zile. In urma administrarii medicamentelor, participantii la studiu au fost supusi unor ecocardiograme si au prezentat ameliorari considerabile ale simptomelor. Acest lucru demonstreaza ca tiamina poate preveni bolile de inima.

Are proprietati anti-imbatranire B1 are si capacitati antioxidante importante care protejeaza corpul de semnele imbatranirii, cum ar fi petele cutanate si ridurile, dar si de alte afectiuni la nivelul organelor care apar odata cu inaintarea in varsta.

blank