International, Stiri

Visul lui Spielberg este o realitate! Prima bicicleta zburătoare din lume!

Moftul costă numai… 45.000 de dolari!

  bicicleta-zburatoare

Vă amintiţi scena din filmul lui Steven Spielberg, “E.T.” când un copil zbura cu bicicleta peste arbori. Iată că la 34 de ani de la lansarea filmului acest lucru este posibil!

Ca semn ca nu mai e mult pana cand vom vedea si in realitate masini care zboara precum in filmele science fiction, compania britanica XploreAir a lansat prima bicicleta zburatoare din lume, Paravelo!

Stim cu totii ca tehnologia avanseaza extrem de repede, iar in acest ritm alert, toate lucrurile care pana acum ne pareau de domeniul fantasticului, ar putea deveni cu usurinta realitate. Drept dovada, de curand a aparut si bicicleta zburatoare, produsa de compania XploreAir.

bicicleta-zburatoare1

Minunatia poarta denumirea de Paravelo si poate fi achizitionata contra sumei de aproximativ 45.000 de dolari.

Este un mijloc inedit de transport si extrem de interesant este ca nu ai nevoie de niciun fel de licenta pentru a o „conduce”, asta in ciuda faptului ca se ridica la mai bine de 1.000 de metri deasupra nivelului solului.

Inedita bicicleta este dotata cu trei roti, un cadrul dintr-un aliaj usor din aluminiu si fibra de carbon, ranforsat, dar si cu un motor puternic, care ii asigura o viteza de 25mph. In zbor, aceasta are capacitatea de a prinde nu mai putin de 40 de km/ora.

Paravelo are o autonomie de zbor de 120 de kilometri, dar poate fi cu usurinta folosita si pe pamant, iar asta gratie rotilor si suspensiilor demne de masinile de curse.