Virusul SARS-CoV-2 a suferit modificari in ultimele luni, iar medicii avertizeaza ca simptomele bolii COVID-19 s-au schimbat.

Daca inainte foarte multi pacienti aveau ca simptome initiale, pierderea gustului si a mirosului, tuse si febra, acum foarte multe persoane infectate prezinta la debutul bolii probleme digestive.

Specialiștii din sănătate spun că acum infecția cu virusul Virusul SARS-CoV-2 se manifestă diferit, printre cele mai noi simptome regăsindu-se: tulburările digestive, greața, inapetența, vărsăturile și tulburările de tranzit intenstinal ca diareea și constipația.

„Apar tot mai mulți pacienți cu tulburări digestive, cu greață, cu inapetență, cu vărsături, cu tulburări de tranzit intenstinal, fie de tip constipație, fie de tip diaree. Foarte mulți dintre pacienți, sau persoane în general încep să consume foarte multe suplimente nutritive, tot felul de coenzime, tot felul de vitamine, în speranța că nu se vor infecta și cred că și aceasta face parte din patologia nouă pe care o întâlnim acum, de aceste simptome digestive noi care apar tot mai des la pacienţi”, a spus Voichița Lăzureanu, șef secție de boli infecțioase Timișoara.