Virusul gripal face ravagi pintre tineri ucide tot mai mulți. Cinci noi decese provocate de gripă sunt anunțate vineri. Printre victime se numără și o femeie de 38 de ani din Sibiu și un tânăr de 26 de ani din Prahova.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, o femeie de 38 de ani din județul Sibiu, cu probleme medicale și nevaccinată, a murit după ce a fost confirmată cu virus gripal tip A, subtip H3.

De asemenea, un bărbat în vârstă de 67 de ani din Ilfov, și acesta cu alte boli și nevacciant, a murit, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09.

Citeste si...
Atac armat intr-un supermarket din Mississippi. Doua persoane, ucise

Celelalte trei victime sunt: un bărbat de 41 de ani din județul Constanța, o femeie de 44 de ani din Dolj și un bărbat de 26 de ani din județul Prahova. În cazul bărbatului din Constanța și al femeii din Dolj antecedente vaccinale sunt necunoscute, iar tânărul din Prahova era nevaccinat. Cu toții aveau și alte probleme medicale.

Nunmărul deceselor provocate de gripă ajunge astfel la 23.

Joi a fost declarată oficial epidemia de gripă în România, în condițiile în care în țară erau raportate peste 7.000 de cazuri de gripă clinică.