IT&C, Stiri

Virus nou pe Facebook, care face 40,000 de victime noi in fiecare ora

Un nou virus a fost raspandit pe Facebook, reusind sa infecteze pana in momentul de fata 800.000 de utilizatori. Estimarea numarului de cazuri noi este deja de 40.000 in fiecare ora.

fb_virus_header_650x0_11411600Cum se prezinta acest virus? E suficient sa primesti un link catre un video trimis de un prieten. Odata ce utilizatorul da click pe linkul respectiv, este directionat catre un site care ii cere sa descarce un plugin pentru a urmari filmuletul.

Daca utilizatorul urmeaza pasii si downloadeaza plugin-ul, virusul patrunde in calculator, accesand toate parolele acestuia. Astfel, informatia este transmisa mai departe prietenilor de pe Facebook. Atacatorii pot trimite tuturor celor din lista de prieteni link-ul care duce la download-ul plugin-ului fals.

Virusul a fost descoperit de un cercetator italian, Carlo de Micheli, care sustine ca peste 800.000 de persoane care au folosit Google Chrome au fost infectate, numarul cazurilor crescand cu aproximativ 40.000 pe ora.

Nu a trecut mult si reprezentantii Google au luat masuri, suspendand extensia de browser care permitea descarcarea plugin-ului fals ce raspandea virusul.

Potrivit New York Times, hackerii sunt de origine turca si lucreaza la virus, adaptandu-l pentru a se transmite si utilizatorilor Firefox. (D.A)