România va încheia anul cu creștere economică, întrucât nu a fost în lockdown complet ca Germania, Italia sau Spania, a declarat ministrul Economiei, Virgil Popescu. El și-a exprimat chiar optimismul că „poate România va avea surpriza de a fi printre primele țările europene”.

Ministrul a vorbit despre măsurile pentru repornirea economiei în perioada următoare.

„Industria auto își va reveni odată cu creșterea confortului oamenilor. Va mai trece o lună-două, până când industria auto va începe să crească.

Industria construcțiilor a funcționat, cred că aceasta va fi motorul PIB. Și agricultura a funcționat.

România nu a fost în lockdown complet ca Germania, Spania și Italia, ci unul parțial, de aia am avut creștere economică.Potențial mare de dezvoltare are și sectorul HoReCa a cărui contribuție este de 1,5% din PIB”, a spus Virgil Popescu.

Citeste si...
Comisia Europeană anunţă ieşirea din recesiune tehnică a României

Era o așteptare în rândul societății pentru relaxare, a afirmat el.

„Mă aștept ca dorința românilor de a petrece o vacanță, de a ieși în oraș, de a merge la piscine, speram să o facem din 15 iunie, să fie suficient de mare încât să dea un impuls industriei turismului. Luăm în calcul măsuri de ajutor pentru HoReCa, va avea finanțare separată, vom avea granturi și linii de finanțare specială.”, a spus Virgil Popescu.

Ministrul s-a referit și la cei un milion de români care au venit din străinătate: “Pe măsură ce va dispărea frica, milionul de oameni va fi necesar pentru restartarea economiei.”