Virgil Musta a explicat numărul mare de infectări cu noul coronavirus din judeţul Timiş. Potrivit medicului, judeţul se află în scenariul roşu deoarece nu se respectă regulile de protecţie.

Medicul Virgil Musta explică numărul mare de infectări din Timiş. Şeful Secţiei Infecţioase 2 de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara spune că judeţul nu se află în scenariu roşu datorită numărului mare de teste efectuate, ci din cauza faptului că nu se respectă regulile de protecţie.

Medicul Virgil Musta explică numărul mare de infectări din Timiş

„Suntem în zona roşie pentru că avem foarte multe cazuri. Sunt aşa-zise scuze că noi testăm mai mult decât celelalte judeţe. Este adevărat, noi testăm mult şi avem dovada că există aceste cazuri, dar avem foarte multe cazuri pentru că nu se respectă regulile. Consecinţa este faptul că la ora actuală spitalul este plin, nu mai avem locuri, spitalele-suport COVID au şi ele probleme şi presiunea asupra sistemului de sănătate a redevenit foarte mare, asemănătoare perioadei de final al lunii noiembrie şi începutului de decembrie”, a declarat şeful Secţiei Infecţioase de la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara.

Medicul a precizat că încă de la începutul pandemiei medicii de la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara au considerat că nu spitalul este soluţia, ci comunitatea, iar acum, când ar putea veni cel de-al treilea val, trebuie respectate şi mai strict măsurile deja cunoscute, respectiv purtarea măştii de protecţie, distanţarea fizică şi igiena mâinilor, pe lângă vaccinare.

„Acum avem două soluţii de a preveni, pentru că există riscul de a intra în cel de-al treilea val al pandemiei, deoarece noua tulpină englezească B117 foarte probabil este şi în comunitatea noastră. Ca să luptăm împotriva ei, resursele spitalelor de pretutindeni sunt limitate. Numărul mare de pacienţi duce şi la un număr mai mare de forme severe de boală şi de decese. Trebuie să ne vaccinăm cât se poate de repede, fiind cea mai viabilă soluţie de prevenire a bolii, şi trebuie să respectăm cele trei reguli: purtarea corectă a măştii, distanţarea fizică şi spălarea pe mâini”, a mai precizat medicul.

Citeste si...
Mădălin Voicu: Cred că în 1989 a fost o revoltă asistată