Medicul infecționist de la Victor Babeș, Virgil Musta, cel care a vindecat de coronavirus sute de pacienți, a postat un mesaj emoționant pe Facebook în care și-a exprimat regretul față de sacrificiile pe care le-au făcut oamenii pntru a limita răspândirea coronaviruslui. „Am avut un nod în gât și câteva lacrimi”, a mărturisit reputatul medic care a menționat că războiul cu virusul nu s-a terminat.

Medicul a postat un mesaj pe grupul de Facebook City Doctors prin care i-a lăudat pe oamenii care au acordat importanță măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului și a menționat că fără responsabilitate războiul cu virusul nu va fi câștigat.

Anterior postării, medicul Virgil Musta i-a întrebat pe timișoreni ce planuri au pentru perioada de relaxare de după 15 mai, iar îndemnurile și mesajele responsabile ale cetățenilor l-au emoționat pe „eroul în alb”.

„Am tot mai mult credința că pănă acum bătălia a fost câștigată în special datorită vouă”
„M-am oprit să vă scriu din nou, nu puteam altfel. Am citit cu nesaț mulțimea de comentarii ale voastre la postarea mea de ieri prin care vă rugam să spuneți cum vedeți voi în plan personal viața de după 15 mai. Sunteți incredibili…am avut un nod în gât și câteva lacrimi, care nici nu știu dacă au fost de bucurie sau de tristețe, pentru că am simțit și eu suferința și sacrificiul prin care ați trecut pentru a vă proteja pe voi și pe cei dragi. Ați ținut cont și de multe dintre recomandările mele, vă muțumesc mult pentru asta și vă rog să vă păstrați în continuare aceeași atitudine responsabilă, pentru că și eu cred că niciun sacrificiu nu este prea mare dacă putem salva vieți. Lacrimile de bucurie și emoție s-au datorat și încrederii pe care mi-o acordați, pentru care vă sunt recunoscător și vă promit că voi continua să lupt, cu și mai multă energie. Citind comentariile, am tot mai mult credința că pănă acum bătălia a fost câștigată în special datorită vouă. Pandemia a fost ținută până acum sub control datorită atitudinii responsabile a majorității dintre voi. Oricât de bine încercam să ne organizăm noi în spitale, dacă voi nu ați fi înțeles și aplicat recomandările de izolare, distanțare și igienă, spitalele nu ar fi făcut față și am fi ajuns și noi în situația dramatică din alte țări. Războiul va fi câștigat împreună, dar vă rog să rămâneți precauți și conștienți că încă pandemia nu a trecut! Printre postări, am găsit multe idei, sugestii și recomandări interesante și utile, pe care le voi folosi sau voi încerca să le transmit factorilor resposabili care le pot pune în aplicare. Voi reveni să discutăm și alte teme de actualitate, pentru a găsi împreună cele mai bune soluții. Sunt convins ca înțelepciunea și încrederea ne vor călăuzi pașii. Vă mulțumesc mult. Așa să ne ajute Dumnezeu! Dr. Virgil Musta.

Citeste si...
Moderna anunţă că vaccinul său împotriva covid-19 are o eficienţă de 94,5% şi ar proteja inclusiv de forme grave ale bolii 9-10%