Featured, Politic

Viorica Dăncilă ,100 de kilometri de autostradă. Pe 31 decembrie,alfel şeful CNAIR pleaca

Viorica Dăncilă “am văzut că infrastructura e principală preocupare a multora şi este firescă. După 30 de ani este normal să avem aceste cerinţe. Anul acesta, noi trebuie să terminăm 100 de kilometri de autostradă. Pe 31 decembrie, şeful CNAIR trebuie să vină şi să-mi spună: «Avem cei 100 de kilometri de autostradă». Dacă zice «nu-i avem», pleacă acasă. Deci avem un act semnat, am promis acest lucru, trebuie să-l facem”, a afirmat Viorica Dăncilă, într-un interviu acordat Antena 3, în perioada când a fost la Bruxelles.

Şeful Executivului a mai spus că există 18 solicitări pentru construirea autostrăzii Ploieşti-Comarnic-Braşov în parteneriat public-privat.

“Pe parteneriat public-privat am scos autostrada Ploieşti-Comarnic-Braşov, avem până acum 18 solicitări. La jumătatea lunii ianuarie, deja vom desemna pe cel care va construi această autostradă, deci sperăm ca în cel mai scurt timp să avem şi această autostradă. Bineînţeles că analizăm foarte atent ceea ce se întâmplă şi cu celelalte autostrăzi”, a explicat Viorica Dăncilă.

Premierul a vorbit şi despre problemele care există în legătură cu autorizaţiile de mediu, dând ca exemplu tronsoanele Piteşti-Sibiu.

“Ştiu că mai avem unele probleme legate de autorizaţiile de mediu. Mai avem la Piteşti-Sibiu, avem două tronsoane unde trebuie să vedem studiile geologice. Ne dorim să realizăm acest lucru şi eu sper ca în timpul guvernului pe care îl conduc să începem această autostradă, dar, în acelaşi timp, acordăm o mare atenţie legării coridoarelor europene, dar şi pe partea de Moldova, care pentru noi este o prioritate. Vrem să vedem cum realizăm acest lucru, poate chiar combinând fondurile europene cu parteneriatul public-privat”, a conchis Viorica Dăncilă.