Viorel Hrebenciuc scapa de gratiile arestului preventiv. Dupa mai multe denunturi pe care le-ar fi facut Hrebenciuc a reusit sa isi obtina eliberarea si va fi plasat in arest la domiciliu. Decizia instantei este definitiva. Practic ICCJ a confirmat decizia data acum doua zile in prima instanta.

media_141386630773819500

Totodată, instanţa a decis înlocuirea arestului preventiv cu cel la domiciliu şi în cazul lui Gheorghe Paltin Sturdza, Lorand Andras Ordog şi Dan Costin Bengescu.

În dosarul retrocedarilor ilegale de paduri au fost trimişi în judecată fostul deputat Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, deputatul Ioan Adam, senatorul Tudor Chiuariu şi alte 13 persoane.

Iata precizarile instantei:

1133/1/2015 – CONTESTAŢIE – – verificare măsura preventivă

Contestator IACOB SORIN ION

Contestator MĂTĂŞEL IOAN

Contestator CRĂCIUNESCU ADAM

Contestator PARCHETUL DE PE LÂNGĂ ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE – DIRECŢIA NAŢIONALĂ ANTICORUPŢIE

Intimat HREBENCIUC VIOREL

Intimat ORDOG LORAND ANDRAS

Intimat STURZA PALTIN GHEORGHE

Intimat BENGESCU DAN COSTIN

– Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi de inculpaţii Iacob Sorin Ion, Mătăşel Ioan şi Crăciunescu Adam împotriva încheierii din 18 martie 2015 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală în dosarul nr.278/1/2015. Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea contestaţiei formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie rămân în sarcina statului. Obligă contestatorii inculpaţi Iacob Sorin Ion, Mătăşel Ioan şi Crăciunescu Adam la plata sumei de câte 125 lei cheltuieli judiciare către stat, din care suma de câte 25 lei, reprezentând onorariul parţial pentru apărarea din oficiu, se avansează din fondul Ministerului Justiţiei. Onorariul parţial pentru apărarea din oficiu pentru intimaţii inculpaţi Hrebenciuc Viorel, Ordog Lorand Andras, Sturdza Paltin Gheorghe şi Bengescu Dan Costin, în sumă de câte 25 lei, se suportă din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 20 martie 2015. Repartizat automat Poziţia în lista de şedinţă: 1