Actualitate, Stiri, Ultima Ora

Viorel Hrebenciuc A DEMISIONAT din Parlament: “NU REGRET NIMIC din ce am vorbit!”

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, şi-a dat demisia din Parlament. Decizia vine ca urmare a dosarelor penale deschise pe numele său. Decizia, spune preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a fost luată “după 24 de ore de gândire”. “Nu mă răzgândesc! Nu regret nimic din ce am vorbit!”, a spus Hrebenciuc, după anunţul demisiei.

hrebenciuc

“Da, este perfect adevărat, am decis să demisionez, vreu să-mi păstrez deminitatea aşa cum am avut-o toată viaţa.  Încă un lucru vă spun, nu mă răzgândesc. Nu am vorbit absolut cu nimeni, este propria mea decizie. Nu am încălcat niciun fel de normă, dacă vă uitaţi, au fost discuţii la cafea cum faceţi şi dvs. Nu regret nimic din ce am vorbit!”, a spus Viorel Hrebenciuc.

Gestul său este unul “normal”, apreciază preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

“Viorel Hrebenciuc şi-a depus demisia din funcţia de parlamentar. Se pune la dispoziţia organelor de justiţie şi mi-a spus că are încredere în justiţia din România şi vrea să meargă demn, să se uite în ochii fiecăruia dintre noi pe stradă, în partid şi acasă, pentru că el crede că ceea ce scrie acolo nu este real. (…) Gestul său este un gest normal, într-o Românie europeană, şi ar trebui să-l apreciem şi să vedem că există, la 25 de ani de la Revoluţie, oameni care au demnitatea să-şi dea demisia în momentul în care există suspiciuni”, a declarat, marţi, Valeriu Zgonea.

“Aici este o chestiune foarte simplă, pe care Viorel Hrebenciuc a interpretat-o într-o cheie, fiind un om cu experienţă politică, ca, în această campanie, să nu fie domnia sa un subiect de discuţie şi să fie principalul subiect al acestei campanii. Fiind un om cu experienţă, a înţeles că, în acest moment, această barcă, barca PSD, poate câştiga cu candidatul său alegerile prezidenţiale”, a completat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Totodată, Zgonea a declarat că Hrebenciuc va rămâne membru în PSD.

“Nu are nicio problemă. Până când nu există o decizie definitivă, nu putem să discutăm despre alte chestiuni”, a adăugat Zgonea.

“Ştiu acest partid de 20 de ani. Sunt printre cei mai vechi, nu există un parlamentar care să poată influenţa să pună un preşedinţe al PSD. Este o temă de campanie. Nu există un om pe suprafaţa pământului care să influenţeze un congres”, a mai spus preşedintele Camerei Deputaţilor.