Featured, Politic

Viorel Cataramă il ceartă pe Iohannis că nu a aprobat bugetul

Viorel Cataramă a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că șeful statului Klaus Iohannis a încălcat legea, iar atacarea la CCR a Legii bugetului reprezentând un abuz. Președintele Dreptei Liberale a adăugat că Iohannis nu poate cere cuiva să respecte legea, atunci când el însuși o încalcă.

„Dreapta Liberală condamnă cu fermitate încălcarea legii de către președintele Klaus Iohannis. În fapt, atacarea la Curtea Constituțională a Legii bugetului reprezintă un abuz de drept material și procesual (sancționat ca atare atât de art.15 din Codul Civil cât și de art.12 din Codul de Procedura Civilă), întrucât este de natura evidenței că în această cale puteau fi invocate exclusiv încălcări ale dispozițiilor Constituției”, a declarat Viorel Cataramă, miercuri, pentru MEDIAFAX.

Acesta mai spune că bugetul promovat de PSD-ALDE este unul antinațional, care distruge sectorul privat, însă persoanele care clamează pentru respectarea legii ar trebui să o respecte la rândul lor.

„Este adevărat, bugetul promovat și adoptat de socialiștii grupați în PSD și ALDE este antinațional, cu tendința clară de distrugere a sectorului privat și a exporturilor și cu dedicație evidentă către clientelă politică, fiind îngropat în cheltuieli imense cu protecția socială și avantaje nemeritate pentru aristocrația bugetară, dar persoanele și forțele politice care clamează respectarea legii, trebuie să fie primele care să țină cont de ea! Nu poți cere cuiva să respecte legea atunci când tu o încalci cu bună știință, numai din rațiuni electorale”, a conchis Cataramă.

Reacția președintelui Dreptei Liberale vine în contextul în care Klaus Iohannis a sesizat CCR cu privire la Legea bugetului pentru 2019, iar judecătorii Curții au respins, miercuri, obiecția șefului statului. Pe de altă parte, CCR a admis obiecția sa în legătură cu plafoanele unor indicatori specificați în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019.

Totodată, Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că retrimite Legea bugetului în Parlament pentru ca acesta să fie corectat, rămânând însă „bugetul rușinii”. Legislativul îi va trimite președintelui spre promulgare, în aceeași formă, Legea bugetului, a spus deputatul PSD Florin Iordache.

blank