Politic, Stiri

Viorel Cataramă, despre Dinu Patriciu: Cel mai performant om de afaceri din România

Omul de afaceri Viorel Cataramă a declarat marţi că DINU PATRICIU a fost cel mai performant om de afaceri din România de după Revoluţie, fiind singurul care a realizat o tranzacţie de peste un miliard de euro, menţionând că cel mai frumos moment care îl leagă de acesta este formarea PNL AT, scrie Mediafax.

catarama3viorel_34420600

”L-am cunoscut pe DINU PATRICIU în 1990, împreună am făcut cu Dinu atât politică, cât şi afaceri. În ceea ce priveşte afacerile, el s-a dovedit a fi cel mai performant om din România, este singurul român care în ultimii 25 de ani a făcut o tranzacţie de peste un miliard de euro, de departe cea mai mare performanţă în domeniul economic. În domeniul politic a fost permanent un om cu vederi liberale, un liberal de dreapta, ca şi mine, care a făcut atât lucruri bune, care a făcut şi greşeli, cu toţii am făcut şi lucruri bune şi greşeli. În ultima perioadă s-a retras complet şi s-a preocupat numai de sănătate, din păcate organismul nu a rezistat”, a declarat Cataramă pentru MEDIAFAX.

El a precizat că cel mai frumos moment pe care l-a petrecut împreună cu DINU PATRICIU a fost atunci când împreună au format Partidul Naţional Liberal Aripa Tânără.

”Eram tineri acum 25 de ani, plini de energie, plini de viaţă, am făcut un lucru bun”, a mai spus Cataramă.

DINU PATRICIU, afacerist, politician şi unul dintre cei mai bogaţi oameni din România, a murit la vârsta de 64 de ani, anunţă Realitatea TV.

DINU PATRICIU a ajuns pe masa de operaţie la sfârşitul lunii decembrie 2012, când a fost suspus unui transplant de ficat.

DINU PATRICIU suferea de cancer.

Dinu Patriciu a ţinut mult timp prima pagina a ziarelor, dar şi primele locuri în topurile celor mai bogaţi oameni din România. Potrivit estimărilor, magnatul a avut o avere care a depăşit două miliarde de euro. Pe lângă afacerile din domeniul petrolier, Patriciu a fost şi patron de presă, a deţinut un lanţ de magazine şi a activat în domeniul imobiliar. Apoi, însă, mai multe firme pe care le-a controlat au intrat în faliment, iar angajaţii au fost disponibilizaţi.

De la unul dintre cei mai bogaţi români, la faliment

DINU PATRICIU, ajuns miliardar in urma afacerii controversate ROMPETROL, pe care a vandut-o grupului din Kazakhstan Kazmunai, s-a apropiat de saracie la sfarsitul vietii.

Falimentul Mic.ro, insolventa Adevarul, vanzarea unor cladiri de birouri din portofoliul imobiliar, executarea silita din partea Raiffeisen Bank sau procesul de divort sunt doar cateva dintre necazurile care s-au abatut asupra lui Dinu Patriciu.

In urma cu doar 2-3 ani, DINU PATRICIU era considerat unul dintre cei mai bogati oameni din Europa de Est.

Averea omului de afaceri DINU PATRICIU a scăzut dramatic, conform ultimei ediţii a “Top 300 Capital Cei mai bogaţi români”. Astfel, Patriciu mai avea o avere estimată la doar 250 de milioane de euro, după ce în 2007 fusese cel mai bogat om din România cu o avere estimată la peste 3 miliarde de euro.

Șase ani i-au trebuit lui DINU PATRICIU ca să spulbere cele aproximativ două miliarde de euro încasate pe Rompetrol și să cadă de pe locul întâi în Top 300 (ediția din 2007) pe locul 17 (ediția actuală), potrivit Capital.

Teoretic, DINU PATRICIU mai deținea DP Holding și Marexin. Activele imobiliare ar mai valora, probabil, aproximativ 400 de milioane de euro (câte mai sunt în Germania și cele câteva din România). Cât despre Marexin, știm doar că nu a achitat taxele datorate la stat și nici salariile angajaților.