Violențe de stradă în Spania
Featured, International

Violențe de stradă în Spania demonstranții au trecut la distrugeri și incendieri

Violențe de stradă în Spania, pentru a patra zi la rând. Grupuri de tineri cu cagule au spart vitrinele magazinelor la Barcelona și au creat baricade din pubele incendiate.

Violențe de stradă în Spania: Sute de manifestanți s-au adunat în centrul capitalei catalane, cum fac de marți încoace. Sunt furioși din cauza arestării unui rapper local, acuzat că face apologia terorismului. El pretinde că luptă împotriva injustiției sociale și a corupției, și a postat mai multe mesaje pe Twitter în care scrie că protestele pașnice nu sunt suficiente, dar a amintit și de două grupări teroriste, printre care și ETA, responsabile de sute de morți în ultimele decenii ale secolului 20.

Premierul Spaniei, criticat că nu a condamnat până acum violențele, a ieșit aseară la rampă și a promis schimbarea legilor privitoare la libertatea de expresie, dar și că va interveni în forță în caz de violențe.

Pedro Sanchez, premierul Spaniei: Democrația protejează libertatea de a demonstra, libertatea de expresie, inclusiv când este vorba de cele mai infame și absurde idei, dar democrația nu protejează niciodată violența. Violența este opusul democrației, este negarea democrației. Guvernul Spaniei va acționa în interesul democrației, pentru a îmbunătăți protejarea libertății de expresie și va acționa ferm împotriva oricărei forme de violență.


blank