Actualitate, Featured

Vine caldura și ne lovesc ploile. La munte va fi lapoviţă, iar în zona înaltă va ninge viscolit

Vremea se încălzeşte luni, dar se înteţeşte vântul şi o să plouă: ziua în vest, nord-vest şi centru, iar pe seară şi la noapte şi în celelate zone.La munte va fi lapoviţă, iar în zona înaltă va ninge viscolit.

Vom avea maxime de la 4, la 12 grade, cu cele mai ridicate valori în vestul ţării.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan găsim vreme frumoasă, vânturi destul de insistente şi temperaturi mai ridicate decât duminică. Peste noapte se înnorează şi o să plouă.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem soare şi vreme bună până spre seară. Atunci, vântul prinde putere însă, se-aduna norii şi cresc şansele de ploaie, iar la noapte s-ar putea să apară şi un pic de lapoviţă.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se încălzeşte simţitor, însă cerul se înnorează şi o să plouă după prânz. Se porneşte şi vântul, iar temperaturile mai ridicate decât ar fi normal, ajung pe la 10 grade Celsius.

Se strică vremea şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş: vin ploile şi vântul devine activ. La capitolul temperaturi stăm mai bine decât ieri. Pe la amiază vor fi 8-9 grade; iar la noapte se anunţă în jur de 2-3 grade şi condiţii de lapoviţă.

La fel va fi şi în ţinuturile vestice: vreme caldă pentru acesta perioadă, mulţi nori şi ploi frecvente. Şi vântul o să agite atmosferă, iar maximele vor ajunge pe la 11-12 grade.

În Transilvania avem o dimineaţă foarte rece, însă temperaturile cresc de la o oră la alta şi vor atinge chiar 9 grade. Aerul cald aduce şi precipitaţii: lapoviţă şi ninsoare la munte şi ploi în rest. Pe creste o să fie viscol.

Se încălzeşte şi în zona Olteniei, dar se înnorează şi mai târziu vin ploile. Temperaturile urcă până la 10 grade.

Şi în ţinuturile sudice se face mai cald decât ieri şi o să avem vreme frumoasă până spre seară, când încep apara norii de ploaie.

Vremea în următoarele zile

Ziua de marți ne-aduce mulţi nori şi vânt intens. În vestul, sud-vestul şi centrul ţării mai vin câteva ploi slabe, poate să apară şi lapoviţa, iar la munte vor domina ninsorile. Pe creste, vântul va sufla foarte tare, poate depăşi 100 KM/h şi asta înseamnă viscol puternic.

Şi miercuri va fi cam înnorat. o să mai ningă în zonele montane, dar mai apar ceva precipitaţii în sud-vest, sporadic şi în celelalte zone. Vântul mai are unele intensificări la munte, în est şi centru.

Joi avem atmosferă schimbătoare, câţiva stropi de ploaie sau un pic de lapoviţă dimineaţă prin sud-est şi ninsori slabe în zonele de munte. Vântul rămâne activ, iar temperaturile se menţin peste limitele normale.

Vremea în București

În Bucureşti, este foarte frig luni dimineaţă, însă atmosfera se dezmorţeşte treptat şi la amiază se ating în jur de 6 grade. Peste noapte încep să apară norii, se înteţeşte şi vântul şi e posibil să plouă slab.

Marți se mai încălzeşte puţin, însă va fi cam înnorat şi s-ar putea să picure trecător. Şi vântul rămâne destul de insistent.

Miercuri, temperaturile se menţin ridicate, dar mai apar ceva înnorări şi o să plouă, îndeosebi în orele serii.

Şi joi va fi mai cald decât în mod normal. Dimineaţa sunt ceva condiţii de ploaie sau lapoviţă, apoi cerul se degajează şi maximă va ajunge pe la 9 grade.

Vremea la munte

Vremea se mai încălzeşte luni şi pe la munte, însă apar norii şi vor aduce precipitaţii, mai întâi întâi în masivele nord-vestice, apoi şi în restul zonei montane. Va fi lapoviţă, iar la altitudini de peste 1.500 de metri, se anunţă ninsori şi strat nou de zăpadă. În plus, vântul prinde putere, iar pe creste va viscoli ninsoarea cu viteze de 80-90 KM/h.

Marți temperaturile scad uşor. Domină atmosfera închisă, o să ningă, iar pe crestele montane va fi viscol şi vântul ar putea să depăşească 100 KM/h.

Miercuri se mai răceşte puţin, ninsorile devin locale şi vântul mai are unele răbufniri, în special la altitudini mari.

Şi joi mai apar ceva fulguieli, vântul rămâne activ, dar zărim trecător şi soarele.

vremea 10 februarie, vremea in bucuresti, vremea la munte, ninsori,