ANM
Actualitate

Vin furtunile în România! Prognoza meteo ANM: Ce județe sunt vizate?

Administrația Națională de Meteorologie ANM a prezentat prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 3 mai. Temperaturile sunt în creștere, dar se vor menține mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă. Vremea va fi în general frumoasă însă în unele regiuni sunt așteptate precipitații însoțite de descărcări electrice.

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) transmit că, în ciuda faptului că temperaturile sunt în creștere, au fost prognozate ploi însoțite de descărcări electrice în unele regiuni pentru ziua de miercuri, 3 mai.

Cum va fi vremea miercuri, 3 mai?

În majoritatea regiunilor țării, vremea se anunță a fi plăcută.

Temperaturile maxime ale zilei vor varia între 14 și 25 de grade Celsius, cele mai scăzute valori fiind așteptate pe litoral. Minimele termice se vor situa între 6 și 11 grade Celsius, iar în estul Transilvaniei se vor înregistra cele mai scăzute temperaturi, de numai două grade Celsius, potrivit evz.ro.

Cerul va fi variabil, cu înnorări sporadice, în special după-amiaza și pe parcursul nopții, în regiunile vestice și sud-vestice, iar ulterior și în restul teritoriului.

Se așteaptă ploi însoțite de descărcări electrice în Oltenia, Muntenia, local în Crișana, Banat, Transilvania, Dobrogea, la munte și izolat în Moldova. Pe parcursul nopții, în zonele montane, vor fi prognozate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Vântul, slab și moderat, va prezenta intensificări la munte, în special la altitudini înalte, în Carpații Meridionali. Dimineața și noaptea se așteaptă ceață.

În București, vremea va fi plăcută, cu temperaturi ușor mai scăzute decât cele obișnuite pentru această perioadă, având maxime de până la 20 de grade Celsius. Minimele termice ale zilei de miercuri se vor situa în jurul valorii de 8 grade Celsius. În prima parte a zilei, cerul va fi variabil, cu unele înnorări. Sunt așteptate și ploi sub formă de aversă, iar vântul va sufla slab și moderat.

Temperaturi mai scăzute în primele două săptămâni

În general, temperaturile vor fi mai coborâte decât cele normale pentru luna mai, în primele două săptămâni, însă în următoarele două vremea se apropie de cea normală pentru această perioadă, potrivit prognozei pe următoarele patru săptămâni transmisă de ANM.

Astfel, valorile termice vor fi mai coborâte în perioada 1-8 mai decât cele specifice pentru această săptămână, în regiunile extracarpatice și local în cele centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele intracarpatice.

blank