Viktor Orban
International

Viktor Orban, premierul Ungariei, bate cu pumnul în masă. Mesaj ferm pentru Ursula von der Leyen

Viktor Orban, premierul Ungariei, bate din nou cu pumnul în masă, în fața Comisiei Europene. Oficialul de la Budapesta a cerut luni, 22 noiembrie, suspendarea procedurilor de infringement care „subminează acțiunile statelor membre, ce vizează protejarea integrității lor teritoriale și naționale, precum și securitatea cetățenilor”.

Premierul Ungariei Viktor Orban și-a exprimat punctul de vedere ferm, în stilul caracteristic, prin intermediul unei scrisori expediate către Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene. Astfel, în opinia lui Orban, „statele membre nu pot fi sfidate și pedepsite pentru oferirea de soluții viabile și proporționale pentru crizele care ne amenință pe toți”.

De asemenea, premierul de la Budapesta a cerut măsuri ferme cu privire la rezolvarea problemei migrației, făcând referire la situația tensionată de la granița Poloniei.

„În lumina acestei crize urgente şi grave, cer Comisiei Europene să propună adaptarea cadrului legal la noile realităţi şi, cel mai urgent, să pună capăt aplicării reglementărilor depăşite şi obstructive aflate în vigoare şi să suspende toate procedurile de infringement care subminează acţiunile statelor membre vizând protejarea integrităţii lor teritoriale şi naţionale, precum şi a securităţii cetăţenilor lor”, a transmis Viktor Orban, potrivit AboutHungary.

Viktor Orban vrea să reformeze Uniunea Europeană
Tot în această lună, Viktor Orban a dat asigurări că Ungaria nu va părăsi Uniunea Europeană (UE), pe fondul tensiunii create de directivele venite de la Bruxelles. Prim-ministrul maghiar a dat asigurări populației că Guvernul se va lupta pentru principiile populației, în ciuda presiunilor Ursulei von der Leyen.

„Nu vom renunța la dreptul de a ne apăra granițele, de a opri migranții… insistăm că în Ungaria căsătoria este între un bărbat și o femeie, un tată este un bărbat și o mamă este o femeie… Și ei ar trebui să ne lase copiii în pace”, a declarat Orban.

Ungaria nu va părăsi Uniunea Europeană, a asigurat Orban. Politicianul maghiar crede că UE trebuie reformată.

„Nu vrem deloc să părăsim UE, ei nu pot scăpa de noi atât de ușor”, a declarat Orban. „Vrem să ne păstrăm suveranitatea și nu vrem să ne aflăm în statele unite ale Europei, în loc de integrare”, a mai precizat naționalistul.

În vârstă de 58 de ani, Viktor Orban este la putere din anul 2010 în Ungaria, membră UE din 2004.