Viktor Orban
International

Viktor Orban acuză Bruxelles-ul că este o „parodie contemporană proastă” a Uniunii Sovietice

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a lansat un nou atac la adresa Uniunii Europene, în contextul aderării Ungariei la blocul comunitar.

De această dată, Viktor Orban a comparat aderarea Ungariei la Uniunea Europeană cu ocupația sovietică a țării sale. Liderul de la Budapesta a făcut această aluzie în timpul unui discurs ținut luni cu ocazia comemorării aniversării revoltei din 1956 a Ungariei împotriva dominației sovietice.

„Astăzi, apar lucruri care ne amintesc de vremurile sovietice. Da, se întâmplă ca istoria să se repete”, a declarat Orban în orașul Veszprem, potrivit presei locale, citată de POLITICO.

Orban: „Bruxelles-ul nu este Moscova. Moscova a fost o tragedie”

„Din fericire, ceea ce a fost cândva o tragedie este acum, în cel mai bun caz, o comedie. Din fericire, Bruxelles-ul nu este Moscova. Moscova a fost o tragedie. Bruxelles este doar o parodie contemporană proastă. A trebuit să dansăm pe melodia pe care a fluierat Moscova, fluieră și Bruxelles-ul, dar dansăm cum vrem, iar dacă nu vrem, atunci nu dansăm”, a dăugat Orban.

Discursul reproduce cuvintele lui Orban din această perioadă a anului trecut, când a sugerat că UE va sfârși ca Uniunea Sovietică.

Altfel, Occidentul s-a arătat îngrijorat de relația solidă dintre Viktor Orban și președintele rus Vladimir Putin. Recent, cei doi lideri s-au întâlnit în China. Orban a lipsit de la o reuniune online a liderilor UE, în cadrul căreia aceștia au discutat despre răspunsul lor la războiul dintre Israel și Hamas.

blank