Sport, Stiri

Viitorul şi prezentul cenuşiu al fotbalului românesc

Formată şi din jucători care evoluează în Liga 1, naţionala Under19 a eşuat lamentabil în calificări.

media12 (2)

Două înfrângeri categorice, atât ca scor, cât şi ca prestaţie. 0-5 cu Austria şi 1-3 cu Rusia. Aşa s-a prezentat reprezentativa de sub 19 ani a României la turneul de calificare pentru CE, competiţie găzduită chiar la Mogoşoaia.

Echipa antrenată de Ştefan Iovan a arătat pe alocuri lamentabil, iar concluziile referitoare la viitorul fotbalului românesc sunt teribil de grave. Previziunile sunt cu atât mai sumbre, cu cât naţionala noastră a avut în componenţă mai mulţi jucători care sunt deja oameni de bază la unele echipe din Liga 1 şi sunt cotaţi deja la milioane de euro pe la diverse emisiuni plictisitoare.

Atât Austria, cât şi Rusia s-au distrat efectiv pe seama tricolorilor noştri, controlând meciurile din punct de vedere al forţei, tehnicităţii, dar şi a modului în care gândesc jocul. Tocmai acum, când TVR a prezentat episoade cu evoluţiile încântătoare ale Generaţiei de Aur la Campionatul Mondial din SUA 1994, fotbalul românesc se află la zeci de metri sub pământ.

Naţionala de seniori a pierdut mai clar decât o arată scorul, 1-2, împotriva Algeriei, într-un meci amical disputat în Elveţia, iar cea mai lăudată reprezentativă de juniori s-a făcut de râs în preliminarii. Senzaţia de neputinţă pe care ne-o furnizează fotbalul nostru persistă deja de mulţi ani, iar medicamentul pare să nu existe pe piaţa românească. Asta pentru că medicamentele sunt produse de oameni, iar oamenii care le produc trebuie să fie capabili de aşa ceva.

Din nefericire, ai noştri nu pot fabrica decât aspirine sau algocalmine. Cu care răcelile se mai tratează, durerile mai dispar, însă bolile din organism rămân şi se împrăştie. În tribunele de la Mogoşoaia au fost toţi. Burleanu şI toţi ceilalţi. Ei ar trebui să fie cei care fabrică leacurile. Tot din nefericire, senzaţia e că nu au înţeles nimic.

“Am avut impresia că mă uit la nişte jucători blazaţi, neinteresaţi de rezultatul acestei partide. Aşa mi s-a părut mie”

blank