Actualitate, Stiri

Viitorul rege a ţiganilor, Dorin Cioabă, va purta coroana de un kilogarm de aur şi sceptrul lui Florin Cioabă

Dorin Cioabă va moşteni şi averea tătălui său, de două milioane de euro.

Cioaba Elena UdreaPotrivit dogmelor ţigăneşti, moştenitorul autointitulatului rege al romilor de pretutindeni, Florin Cioabă, ar trebui să fie fiul său, Dorin Cioabă.

Dorin Ciobă are 43 de ani, se dă drept “Mastarand la Drept” şi “Maneger de Proiect”, precum şi Președintele Tribunalului Rromilor. El va moșteni de la tatăl său, pe lângă titlu, coroana din aur, sceptrul cu smaralde și două milioane de euro.

O altă ipoteză ar fi ca mezinul Daniel să fie susținut de membrii comunității și să fie preferat ca “Rege al rromilor”.

Florin Cioabă are patru copii, dintre care doi sunt băieți și îi pot moșteni titlul de rege în comunitate. Dorin Cioabă, cel mai mare dintre acestia, se va autoproclama, cel mai probabil, în acest an noul “Rege al rromilor”.

Cioabă a mai avut un băiat, pe nume Daniel. Dacă Dorin va refuza funcția sau comunitatea nu va fi de acord cu numirea sa, este posibil ca mezinul să îi urmeze tatălui. “Însă sunt foarte mici șanse să se întâmple așa ceva. Eu cred că este sigur că Dorin îl va urma pe tatăl său, Florin Cioabă. Este bătut în cuie din ce cunosc eu”, a declarat un reprezentant al etniei.

Odată cu titlul, Dorin va moșteni și o mare parte din averea tatălui său. Presa a speculat că Florin Cioabă a strâns peste două milioane de euro. Fostul rege al rromilor deținea mai multe firme care se ocupă cu prelucrarea metalelor neferoase – cupru, bronz etc., confecționând folie și saci de polietilenă.

Dorin va pune mâna și pe două obiecte de care tatăl său se îndrăgostise și care îl reprezentau. Este vorba de coroana sa din aur și de sceptrul din aur masiv, împodobit cu rubine și smaralde. Atât coroană, cât și sceptru au o greutate de peste un kilogram.

Dorin Cioabă s-a născut în Sibiu 1969. A urmat Liceul Automecanică din Mediaş și a urmat Institutul Biblic din Caransebeș. În CV-ul său și-a trecut studii de Drept (inclusiv un Master), Științe Politice.

Cea mai importantă funcție pe care o deține în comunitatea rromă este cea de președinte la Tribunalul Romilor. Dorin mai este și președinte al Asociației Romilor Nomazi si Caldărari INDIROM.

Desfășoară și numeroase afaceri, în 1994 a înființat prima sa societate comercială având ca domeniu de activitate: casa de amanet şi intermedieri import-export.

Dorin Cioabă este căsătorit cu Sighişoara Cioabă şi au împreună un copil, o fetiţă elevă la Liceul de Artă din Sibiu.

Dorin Cioabă a candidat pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Sibiu la ultimele alegeri locale, iar în planurile sale de viitor se numără o candidatură la alegerile europarlamentare.

Printre cele mai cunoscute proiecte ale lui Dorin Cioabă, alături de Tribunalul Ţigănesc, se numără lansarea păpuşii Lulica, vestita jucărie îmbrăcată în haine ţigăneşti, gândită să-i apropie pe copiii români de cei romi.