Life, Stiri

Viitorul fantanii de la Universitate

Viitorul fantanii de la Universitate

blankIn urma protestelor venite din partea societatii civile, fantana arteziana din fata Universitatii de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”, oaza racoritoare pentru trecatori dar si amintirea dintr-o poza pentru un cuplu indragostit sau turisti , desemenea monument artitectural important , nu o sa mai fie demolata , conform purtatoarei de cuvant a Administratiei Strazilor din cadrul Primariei Capitalei , Carmen Dinca.
Intreaga fatada a facultatii de Arhitectura cat si zona pietonala din piata Edgar Quinet dar si in fata Teatrului National vor exista modificari , in sensul ca vor fi amplasate bancute, suporturi pentru biciclete , placi de granit si piatra cubica. Lucrarile ar fi presupus si demolarea fantanii arteziene , dar sub efortul depus de catre societatea civila , o sa ramana intacta .
Aceste lucrari fac parte dintr-un proiect castigat de catre trei arhitecte : Ambra Fabi , Carole Lenoble si Simona Dirvariu , lucrare care va costa circa 500.000 de euro . Sa ne reamintim ca modernizarea din Piata Universitatii a inceput din anul 2011 o data cu construirea parcarii subterane la ordinul Primariei Capitalei in parteneriat cu Ordinul Arhitectilor din Romania. Modernizarea continua si anul acesta incepand cu urmatoarele doua saptamani , conform Carmen Dinca purtator de cuvânt al Administratiei Strazilor .

Daca ti-a placut articolul, urmareste-ne pe pagina de Facebook!

 

Guzun Alice

 

blank