Vietnamul va testa toți locuitorii din orașul Ho Chi Minh, după izbucnirea unui focar de Covid-19 într-un grup al unei misiuni religioase, scrie BBC.

Focarul din orașul Ho Chi Minh este centrat în jurul unei misiuni creștine în care s-au confirmat cel puțin 125 de cazuri pozitive.

Vietnamul speră ca prin testarea tuturor celor 13 milioane de locuitori să stopeze răspândirea focarului. Totodată, țara va impune noi măsuri de distanțare socială.

La o medie de 100.000 de teste pe zi, întreaga campanie ar necesita peste patru luni.

Pe lângă testare, oficialii au anunțat și noi măsuri de distanțare socială în oraș pentru o perioadă de 15 zile, începând cu 31 mai. Magazinele și restaurantele sunt închise, iar activitățile religioase au fost suspendate.

Vietnamul a fost un model de succes în ceea ce privește gestionarea pandemiei, dar în ultimele săptămâni se confruntă cu o creștere a numărului de infectări.

Ministrul Sănătății din Vietnam a anunțat sâmbătă că a fost detectată o nouă variantă a coronavirusului, o combinație între tulpina britanică și tulpina indiană, care se răspândește cu rapiditate prin aer. Noua variantă este responsabilă pentru mai mult de jumătate din totalul cazurilor de COVID din această țară.

Aproximativ 3.600 de oameni s-au infectat în 31 din cele 63 de orașe și provincii de la sfârșitul lunii aprilie, mai mult de jumătate din totalul cazurilor înregistrate în această țară. Vietnam a întregistrat aproape 6.400 de cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei.

Guvernul din Vietnam este presat să intensifice campania de vaccinare, în condițiile în care puțin peste un milion de persoane sau 1% din populație au fost vaccinate cu cel puțin o doză de vaccin anti-Covid.