International, Stiri

VIDEO: Atentat la Copenhaga!

Autorităţile din capitala daneză au decretat stare de alertă ca urmare a două atacuri armate comise sâmbătă, soldate cu doi morţi şi patru răniţi. Poliţia daneză a dat publicităţii o fotografie cu suspectul principal în primul atentat terorist, iar BBC a obţinut o înregistrare audio cu momentul atacului.

atentate_28059900

Primul atac a avut loc într-o cafenea din centrul capitalei daneze imediat după ce ambasadorul Franţei, prezent la eveniment, îşi încheiase discursul despre libertatea de expresie şi Islam. O persoană înarmată, cel mai probabil cu o armă automată, a început să tragă spre local. Geamurile cafenelei au fost ciuruite de gloanţe. Martorii povestesc că au auzit cel puţin 30 de focuri de armă.

Potrivit ziarului danez, ţinta probabilă a atacului a fost controversatul caricaturistul suedez Lars Vilks, unul dintre participanţii la eveniment la care era prezent şi ambasadorul Franţei Francois Zimeray.

Potrivit site-ului TheLocal.dk, poliţia daneză a confirmat că o persoană a murit în urma atacului, iar cei doi presupuşi atacatori se află în continuare în libertate.

În al doilea atac, o persoană a fost împuşcată în cap la o sinagogă din centrul capitalei daneze. Doi poliţişti au fost răniţi, relatează Sky News şi AFP.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=6Sgf0G0llH0]

Poliţia a dat publicităţii o fotografie cu presupusul autor al atentatului de la centrul cultural Krudttonden, în care acesta poartă o cagulă de culoare roşu închis şi o geacă de fâş neagră.

autor_65342100

blank