Sport, Stiri, Ultima Ora

Victorie! Simona Halep merge în finala Roland Garros!

Românca a învins-o pe Andrea Petkovici cu 6-2, 7-6 (7-5) în semifinale

 simona-halep

Simona Halep s-a calificat în finala Roland Garros după ce a învins-o pe nemţoaica Andrea Petkovici cu 6-2, 7-6 în semifinale. Simona Halep a câştigat un tie-breakul! Românca e în finală la Roland Garros, unde o va întâlni pe Şarapova.

Duelul a fost extrem de dificil, cu mingi grele, dar Halep a avut o forţă psihică superioară faţă de nemţoaică.

Maria Şarapova s-a calificat în finala Roland Garros, cu un set decisiv, de 6-2.

Simona Halep accede, astfel, pentru prima dată în finala unui turneu de Grand Slam. Victoria din meciul cu Svetlana Kuzneţova, scor 6-2, 6-2, i-a adus Simonei Halep cea mai bună performanţă într-un turneu de Grand Slam. Simona Halep mai are în palmares un sfert de finală la Australian Open, tot din acest an.

Halep a declarat, după ce a acces în semifinalele turneului de la Roland Garros, că pentru ea ziua a fost perfectă.

“Am avut un joc foarte rapid, foarte agresiv. A fost o zi perfectă pentru mine. Mă simt bine. Simt jocul şi să simt pregătită pentru următorul meci”, a spus Halep.

Simona Halep a mai declarat, conform wtatennis.com, că este foarte bucuroasă după această calificare în semifinale. “M-am simţit foarte bine pe teren. Am jucat foarte bine şi am respectat planul de joc. A fost un meci bun şi sunt foarte bucuroasă că acum voi juca în semifinale, la Paris”, a menţionat românca.

Calificarea în semifinale i-a adus Simonei Halep 780 de puncte WTA şi 412.500 de euro.