Victorie
International

Victorie pentru contraofensiva ucraineană la est de Kiev. Rezistența a eliberat o localitate și a distrus o fortăreață a trupelor ruse: „Unele echipamente au fost luate ca trofeu”

Forțele armate ale Ucrainei a înregistrat Victorie pentru contraofensivaau a eliberat o localitate din apropierea Kievului și au distrus o fortăreață a trupelor ruse, anunță presa ucraineană, vineri, în contextul în care rezistența ucraineană a trecut la o contraofensivă care câștigă tot mai mult teren în jurul capitalei ucrainene.

Victorie pentru contraofensiva armatei ucrainene la est de Kiev. Armata ucraineană a eliberat localitatea Lukîanivka, care are o populație de circa 11.000 de locuitori și care se află undeva la est de capitala ucraineană. În timpul operațiunilor au fost uciși 40 de militari ruși, spune comandantul Forțelor Teritoriale de Apărare din regiunea Kiev, Petro Kuzik.

Un oficial american declara încă din zorii zilei că forțele invadatoare au fost forțate să treacă pe poziții defensive în nord-vestul Kievului. La rândul său, Marea Britanie preciza că rezistența ucraineană a început să câștige teren la est de capitala ucraineană.

Invazia Rusiei în Ucraina a intrat deja în a doua lună, însă până acum armata rusă încă nu a reușit să exercite control deplin asupra vreunui oraș major, iar ofensiva sa stagnează pe multiple fronturi, potrivit BBC. Pe de altă parte, bombardamentele au făcut prăpăd în orașe ca Mariupol, Harkov și Izium, iar în regiunea Donețk se poartă lupte grele, spunea James Crump, un veteran al armatei britanice.

blank