Interpretul de muzică folk Victor Socaciu a fost internat de urgență la Spitalul Clinic de Nefrologie ”Carol Davila” din București.

Artistul, care a suferit un transplant de rinichi în urmă cu trei ani, a acuzat probleme renale. Artistul Victor Socaciu suferă și de diabet, dar a fost infectat și cu COVID-19, în luna aprilie 2021, fiind internat timp de 3 săptămâni.

Artistul ar fi contractat virusul chiar în timpul festivalul folk de la Breaza, care a avut loc în primăvară. Deși s-a desfășurat online, la festival au fost prezenți și spectatori.

Victor Socaciu, internat de urgență din cauza problemelor renale

”În sala în care vom performa, live, vom avea o mână de spectatori, pur şi simplu pentru atmosferă, crearea unei atmosfere, să nu cântăm la un perete, ci să cântăm la 20 – 30 de oameni şi atunci acel schimb energetic pe care îl presupune dialogul artistic să fie posibil”, spunea, la momentul respectiv, Victor Socaciu.

Pe data de 27 august, Victor Socaciu a anunțat, pe pagina sa de socializare, că în ultima perioadă a avut câteva ”probleme de sănătate”, însă lucrurile se îndreaptă spre normalitate și se află în convalescență.

”Dragi prieteni, din păcate în ultima perioadă am avut câteva probleme de sănătate. Mă bucur să vă spun că acum sunt bine, dar încă în convalescență. Ca urmare nu voi putea participa la evenimentul de sâmbătă, 28 august, la Brașov Folk Fest. Vă îmbrățișez cu drag și vă asigur că ne vom revedea în septembrie! România cântă!”, a scris artistul în mediul online.

Artistul a ajuns la dializă în anul 2009, ca urmare a unui diabet care i-a generat insuficienţă renală cronică. I s-a recomandat transplantul, ca unică soluție pentru a scăpa de dializă, iar artistul s-a înscris pe lista de transplant. După o lună de zile, Victor Socaciu a fost anunțat că s-au găsit rinichi compatibili, fiind apoi operat la Cluj.