Politic, Stiri

VICTOR PONTA va fi validat pentru prezidenţiale într-un Congres Extraodinar tip EUROVISION

Social-democraţii se reunesc, vineri, la Alba Iulia, în congres extraordinar pentru a valida candidatura preşedintelui PSD, premierul Victor Ponta, la alegerile prezidenţiale din noiembrie. Congresul PSD va reuni aproximativ 30.000 de participanţi şi va fi în sistem de videoconferinţă. Candidatura lui Ponta la Preşedinţie va fi validată astfel pe modelul votului de la Eurovision: pe ecrane uriaşe liderii fiecărui judeţ îşi vor exprima, chiar de la ei de acasă, opţiunea pentru prezidenţiabilul PSD.

congres_psd_19724900_47543600

Aproximativ 30.000 de social-democraţi vor valida decizia Consiliului Naţional din 29 iulie, de la Craiova, conform căreia Victor Ponta va fi candidatul PSD la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie.

În discursul său de atunci, susţinut în prezenţa a peste 5.000 de participanţi, Victor Ponta a spus că doreşte între altele să pună capăt regimului Băsescu, să redeschidă şcolile şi spitalele închise şi să redea justiţia românilor.

Totodată, social-democratul propunea românilor ‘un model diferit de lider şi de preşedinte’, dorindu-şi să fie un ‘garant al corectitudinii’ şi un ‘preşedinte util României şi cetăţenilor ei’.

Congresul PSD de la Alba-Iulia va reuni aproximativ 30.000 de participanţi şi va fi în sistem de videoconferinţă.

‘Vineri, 12 septembrie, vor avea loc după-amiază, în jurul orei 16,00, toate conferinţele judeţene cu cele 42 de organizaţii ale PSD din ţară. Imediat după aceste conferinţe judeţene va începe congresul partidului, practic, la care vor participa pe sistem de videoconferinţă toate cele 42 de organizaţii din ţară – aproximativ 30.000 de participanţi, care vor fi validaţi de conferinţele judeţene. Într-adevăr va fi o noutate, sperăm să aibă şi impact, pentru că PSD este un partid mare, un partid care este, cel puţin după toate datele pe care le avem, îndrăgit şi de tineri, şi de persoane cu mai multă experienţă şi trebuie să organizăm un eveniment care să ne reprezinte’, a precizat luni Gabriela Firea, purtător de cuvânt al campaniei prezidenţiale.

Vicepremierul Gabriel Oprea, preşedintele Uniunii Naţionale pentru Progresul României, a declarat că UNPR a strâns un milion de semnături pentru susţinerea candidaturii premierului Victor Ponta la Preşedinţie.

Oprea a afirmat că Victor Ponta este singurul candidat pe care UNPR îl va susţine pentru cea mai înaltă funcţie în stat.